Bingo Rimér och hans 168 000 följare i olika kanaler får under veckan följa med på en digital resa genom Småland. Detta när Småland Resorts tar ett nytt grepp för att locka turister att upptäcka landskapet.

- Med sin outtröttliga energi, sin nyfikenhet och sin entusiasm i den svenska naturen är Bingo en spännande person som vi tror kan ge både oss och hans följare en ny synvinkel på allt det fantastiska vi har att erbjuda i Småland, säger Hans Palmgren, ordförande i Smålands Resorts.

Långdag i Mullsjö

Bingo Rimér förbereder sig inför isskulptering.

Foto Erik Boström

Bingo Rimér får under veckan testa på allt från boenden till aktiviteter och lokala smaker samt natursköna miljöer. På måndagen var han i Mullsjö.

- Vi har åkt zip-line, varit på skytteklubb, styckat hjort, det har varit superkul. Det är ett intensivt schema. Men de frågade mig om det kunde bli för mycket olika saker och jag sa att tryck in så mycket som möjligt, det passar min personlighet, säger Rimér.

Varför hoppade du på idén?

- För mig stämmer det överens med min personlighet och livsstil. Jag vill kombinera aktiviteter med härligt boende och svensk natur och frisk luft. Det har alla komponenter jag uppskattar, jag hade gärna haft mina barn med, men de har skolplikt och kommer på fredag.

Aktiviteten det var dags för när Jnytt var på plats var isskulptering, en utmaning enligt Rimér.

Passar det dig?

- Jag är ju kreativt lagd, men tror att det är enormt svårt att jobba med is. Man får inte ta i för mycket utan det gäller att gå varsamt fram. Det är svårt att få en andra chans, men det ska bli väldigt kul.