Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärvet frustrerad efter debuten

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Carljohan Eriksson fick vakta målet för första gången någonsin i Superettan. Efter en säsong där Frank Pettersson varit förstavalet mellan stolparna fick det finländska nyförvärvet chansen mot Degerfors.

Frank Pettersson har fått fullt förtroende i Jönköpings Södra sedan han återvände till klubben. Men med det täta matchandet fick han i matchen mot Degerfors sitta på bänken, istället klev Carljohan Eriksson in i hetluften.

- Första känslan så här efter är frustration. Jag är nöjd med min egen prestation, visst hade jag några sämre moment och några bättre. Men det är svårt i en match där de har två avslut på mål och båda går in. Det ser inte så bra ut i statistiken kanske, säger Eriksson till Jnytt och fortsätter:

- Vi höjer oss rejält andra och gör det bättre, vi får med oss en minst sagt välförtjänt poäng och kanske skulle det ha varit tre. Men en fick räcka idag.

"Första är en drömträff"

Målen som gick förbi Eriksson kom båda från gästernas skyttekung, Sargon Abraham, som var ett stort utropstecken i matchen på Stadsparksvallen.

- Det första känns som en drömträff och är otroligt bra gjort, jag kanske står lite fel men oavsett är det ett bra skott. På det andra ställs jag helt av touchen på försvararen och det var inte mycket att göra, säger Carljohan Eriksson.

23-åringen fick beskedet att han skulle stå redan inför bortamötet mot Gefle.

Hur har säsongen varit för dig, att sitta vid sidan?

- Alltså, jag har varit nöjd med min nivå. Sen önskar jag inte att sitta på bänken i åtta matcher i rad. Det är givet som målvakt att den ena spelar, och det var viss turbulens i början och då är det självklart att spela med en stadig elva.

- Men jag är nöjd med mig själv, laget och föreningen. Jag har inte mycket att klaga på och har en bra känsla.

Hur gör du för att vara redo?

- Det är väl svårast mentalt. Jag har spelat en del med U21 och det hjälper lite samtidigt som det inte är samma sak. Det är andra spelare, och andra arenor. Men det är bara att hålla sig redo, säger han och avslutar:

- Det var otroligt kul att spela, jag är stolt över att representera J-Södra och att få chansen. Jag försökte bara njuta.

Jnytt-TV: Tränarna summerar matchen i ena klippet och Anton Liljenbäck sammanfattar tillställningen i det andra.