Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spydde efter bytet - då kom segermålet

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jesper Svensson var helt utpumpad när han byttes ut. In kom Arni Vilhjálmsson och avgjorde, när laget senare firade segern med fansen var det en Svensson med nyfunnen energi som sprang runt med en megafon i högsta hugg. - Man vill ge tillbaka lite till fansen, säger Svensson till Jnytt.

Jönköpings Södra tog en viktig och rättvis trepoängare när IK Frej slogs tillbaka på Stadsparksvallen. Segern satt dock väldigt hårt inne och matchens enda mål kom på stopptid. Detta när Arni Vilhjálmsson rullade in bollen framför hemmastå.

Jesper Svensson hade blivit utbytt mot just Vilhjálmsson, och såg målet från bänken.

- Det känns helt fantastiskt. Jag blev utbytt och fick springa in på toan och kalva lite, jag var väldigt trött idag. När han rullar in bollen släpper tröttheten väldigt fort. Det var fantastiskt skönt att han avgjorde, säger Svensson, som lånade Green Machines megafon och var jublande glad efter slutsignalen.

Då såg det ut som att tröttheten var borta?

- Ja, då var det bara att bita ihop och köra. Green Machine och Gröna Gojjer lägger ner mycket tid och pengar vilket betyder mycket för oss. De är med oss hemma såväl som borta och då vill man ge tillbaka lite.

Matchen som sådan var bra av hemmalaget. Den första halvleken var förmodligen lagets bästa denna säsong. I den andra gick kvaliteten ner en aning.

- Den första är bland de bättre denna säsong, då får vi igång spelet och det sitter jävligt bra. Vi spelar på färre touch och det går fortare för oss. I andra går vi ner i deras tempo och det blir mer 50/50-dueller med spel fram och tillbaka. Vi får inget riktigt tryck, men alla trepoängare är lika sköna.

"Vi måste fortsätta"

Nu har J-Södra två segrar på de tre senaste, laget har dessutom bara släppt in ett mål under de tre matcherna.

- Vi måste fortsätta med det vi tränar på och fortsätta efter våra principer, då tror jag det kan bli väldigt bra, säger Svensson, som nu även kan titulera sig som grön hjälte. En hyllning både han och Daryl Smylie uppmärksammades med innan avspark.

- Det är jättekul, och jag riktar ett stort tack till Jönköpings Södra, Green Machine och Gröna Gojjer. Detta gör att vi bygger en kultur och det betyder fantastiskt mycket, avslutar Svensson.

Jnytt-TV, se presskonferensen med lagens tränare samt ett klipp med Amir Al-Ammari som spelade fram till segermålet i sin första match från start i Superettan.