Villapriserna i Jönköping har ökat 9 procent de tre senaste månaderna. I Nässjö sjönk priserna med 4 procent och länssnittet hamnade på en prisökning med 3,3 procent.

Mellan maj och juli såldes sammanlagt 191 villor i Jönköpings kommun för i snitt 3,4 miljoner kronor. Förra året gjordes 179 försäljningar under samma period.

Även priserna för bostadsrätter har gått upp de senaste tre månaderna. I Jönköpings kommun har priserna ökat med 6,3 procent. För hela länet är uppgången 4 procent.

Sammanlagt såldes 356 bostadsrätter mellan maj och juli i år. Förra året såldes under samma månader 275 bostadsrätter, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Det senaste året har bostadsrättspriserna i Jönköpings län ökat med drygt 10 procent. Mäklaren Henric Lagerquist tycker sig se en trend som sträcker sig längre tillbaka än bara några månader:

– Vi ser att det är positivt på marknaden, det är mycket mer människor ute och tittar, och fler som vill lägga ut sitt hus till försäljning, säger Henric Lagerquist, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Henric Lagerquist förklarar att han under förra hösten hade många samtal med oroliga kunder om politiska regelverk och reformer.

– Vi pratar mer om hus nu, det är inte så mycket om amorteringskrav längre. Vi har släppt detta lite och börjar fokusera på huset man ska köpa. Det finns en framtidstro igen.

Relaterat till artikeln