Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallby förlorade stort mot mästarna

Förra säsongen blev Sävehof svenska mästare, medan Hallby spelade i allsvenskan. Det märktes när de båda lagen drabbade samman i Partille Arena. – Vi hade behövt spela på vårt max, säger tränaren Jesper Östlund efter 24-34-förlusten.

Sävehof var numret större i egentligen alla delar av spelet och drog omgående ifrån till en ledning med 10-4.

Hallby fick varken målvakts- eller försvarsspel att fungera i första halvlek och framåt hade gästerna förtvivlat svårt att få hål på en storspelande Simon Möller i hemmamålet.

Mot slutet av halvleken jämnade Hallby ut spelet, och ställningen var 18-12 i paus.

– Vi mötte ett väldigt bra lag, och vi hade behövt spela på vårt max för att ha möjlighet här. Men det lyckades vi inte med. Försvarsspelet var glest långa stunder, och det var i defensiven vi hade behövt steppa upp en nivå, säger Jesper Östlund.

Vad gjorde du under matchen för att få till en förändring?

– Vi testade olika varianter. Vi provade med fem ett-försvar och spelade punkt en stund. Men det är svårt när motståndarna har så duktiga spelare. Det blev en övermäktig uppgift för oss.

”En olycklig start”

Matchen avgjordes i princip i första halvlek. I andra var Hallby aldrig nära att skapa riktigt liv i matchen mot sina betydligt mer erfarna och rutinerade motståndare.

– Vi fick en lite olycklig start på halvleken. De kunde göra två raka mål sent i anfallen trots jättefint försvarsspel av oss. Sedan blev det aldrig någon nerv, konstaterar Östlund.

Så var det verkligen.

Sävehof höll hela tiden bortalaget på ett behagligt avstånd i målprotokollet och fick en behaglig resa mot två poäng. När slutsignalen ljöd stod det 34-24 på resultattavlan.

– Det är inte i de här matcherna som vi förväntas ta poäng. Men det är viktigt att vi åker hit och känner att vi har möjlighet. När vi träffar rätt tror jag att vi kan klippa något topplag på bortaplan.

Bara sju räddningar

Östlund lät båda målvakterna, Fredrik Landin och Samuel Johannesson, få speltid. Men ingen av dem övertygade och de kom tillsammans bara upp i sju räddningar.

– De hade det lite tufft i dag, men de fick inte heller den hjälp som behövdes. Jag vill inte lasta dem, vi fick inte till det tillsammans. Men det kommer snart att lossna, det är jag säker på, säger Hallbytränaren, som trots allt hittar saker att ta med sig.

– Vi hade bara åtta tekniska fel, och det är positivt att vi kom till avslut. Men tyvärr hade deras målvakt lite för mycket räddningar medan vi var lite oskarpa.

Hallby har inlett sin första säsong i högsta serien på 53 år med en seger och fem förluster. Om en vecka väntar nästa match, hemma mot HK Malmö.

Jesper Östlund sätter fingret vad hans lag måste slipa på fram till dess.

– Helheten. Vi måste bli bättre på allt. Det krävs 20 procent till i alla lagdelar för att rå på de här lagen. Vi har visat att vår högstanivå är bra, men vi måste hålla det i 60 minuter, säger han.