Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omtalad rondell kan byggas om

Bolaget Projune AB vill bygga 800 nya lägenheter, kommersiella lokaler och förskola på nedre Ekhagen, skriver jp.se. I samband med detta måste kraftledningen grävas ner och Ekhagsrondellen byggas om.

Det var för ett och ett halvt år sedan som bolaget gick ut med att man ville bygga ett stort bostadsområde på Ekhagen i ett område där det i dag är åkermark och kolonilotter. I den första etappen är det tänkt att det byggas på nedre Ekhagen bredvid Ekhagsrondellen, vilket förutsätter att elledningarna grävs ner.

”Flera förslag”

– Vi har flera olika förslag för området och vi har också en bra diskussion med koloniföreningen. Kolonilotterna ska bevaras och de blir en tillgång till området, säger Johan Isaksson, vd på Projune AB, till jp.se.

Bolaget uppges ha planer på att bygga bostäder hela vägen runt golfbanan mot Ekeberg. Kommunens landskapsarkitekt Gunnel Holmberg Karlsson säger till JP att hon anser att nedre delen av Ekhagen inte är lika komplicerad som området längre upp då det handlar om en förtätning.