Eftersom superettan har uppehåll möttes J-Södra och Brage i en träningsmatch på neutral plan på Karlslund Arena i Örebro.

Jönköpingslaget öppnade målskyttet redan efter fem minuter, då Jakob Orlov gjorde mål på ett avslut i straffområdet. Sedan föll inga fler mål i första halvlek.

– Vi var väldigt bra i början, fick tryck och kunde ha gjort mer av det, säger Andreas Brännström.

Södratränaren lät samtliga spelare som fanns med i matchtruppen få speltid, gjorde sju byten i paus och gav alla fem provspelare minst 45 minuters speltid.

– Huvudtanken var att våra spelare skulle få 45 minuter och att alla provspelare inte skulle vara på planen i samma halvlek. Vi valde att sprida ut dem för att ge dem en ärlig chans, säger han.

”Ett positivt intryck”

En av dem, Lukas Lilja från division 4-laget Skara FC, hade bara varit på planen i åtta minuter innan han blev målskytt. Tommy Thelin, även han inbytt i paus, vann bollen högt och slog ett instick till Lilja, som avslutade från nära håll.

– Jag fick ett positivt intryck av provspelarna. De kommer från lägre divisioner och det var ett par glada överraskningar. En spelare som Kevin Rodeblad är 18 år, har bara gjort fem seniormatcher och gjorde det så pass bra. Även Lukas Lilja var en bra överraskning, säger Brännström.

Segersiffrorna skrevs till sist till 3-0 sedan Tommy Thelin var sist på bollen på en hörna i matchens absoluta slutskede.

Brage kändes ofarligt matchen igenom. Den bästa chansen var en frispark i bra läge utanför straffområdet men Anton Cajtoft, som fick spela andra halvlek, slängde sig åt rätt håll och ”limmade” bollen.

Omstart mot Västerås

Det här innebär att J-Södra fick bästa möjliga genrep inför omstarten, då Västerås står för motståndet på bortaplan 16 juli.

– Jag får vara nöjd även om resultatet inte är på liv och död. Det var en bra insats där många spelare höll uppe det bra. Vi var hyggligt stabila trots att vi gjorde många byten. Vi höll fortfarande kvar organisationen även om vi bytte många spelare, säger Andreas Brännström, som nu har en hel träningsvecka till att slipa på detaljer i spelet.

– Vi ska titta lite på vårt omställningsspel eftersom vi har gjort för få mål där. Vi har en del enkla mål att hämta och kan bli explosivare där.