Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslam till JSS - belönas trippelt

Jönköpings Simsällskap kammade hem tre priser när 2018 års simidrottare utsågs.

På onsdagen presenterades vinnarna i 16 kategorier inom svensk simsport. Tre av vinnarna representerar alltså Jönköpings Simsällskap.

Victor Johansson har utsetts till årets manlige simmare med motiveringen: ”Victor Johansson tog steget in i EM-final på lång bana 2018. Svensk simmare som är på väg att etablera sig i de stora finalerna på distanssimningen."

”Vill vara med och kriga”

Elias Petersen blev årets manlige simhoppare: ”Elias Petersen är ytterligare en junior som har stigit fram och visat att han vill vara med och kriga. Elias blev fyra vid EJM på 1 m endast två poäng från bronsmedaljen. Vid JVM belade han en mycket hedrande åttonde plats. Även Elias har en förmåga att vara bäst när det gäller.”

Slutligen fick Karl Johan Gårdström priset för årets simidrottstränare, senior: ”Karl Johan Gårdström var årets tränare ungdom/juniortränare 2017 förra året har med sitt framgångsrika gäng fortsatt fin utveckling. Victor Johanssons och Hanna Erikssons framgångar på seniornivå sticker ut lite extra såklart. Victor med en fin fjärde plats på EM i Glasgow och Hanna som vann allt från 100 upp till 1 500 meter på SM, något ingen annan gjort tidigare”, lyder motiveringen i hans fall.