Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storstjärnan förlänger med HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Mattias Tedenby förlänger sitt kontrakt med HV71. Det nya avtalet gäller i tre år. – Jag trivs i Jönköping och trivs i klubben. Vi fick till ett bra avtal som känns bra. Svårare än så är det inte, säger Tedenby.

Han är en av klubbens starkast lysande stjärnor. Och nu kommer HV-fansen att få se Mattias Tedenby i HV-tröjan i ytterligare en rad säsonger.

– Jag trivs i Jönköping och trivs i klubben. Vi fick till ett bra avtal som känns bra. Svårare än så är det inte, säger Tedenby.

Tedenby skrev på fredagen på ett nytt treårsavtal som gör att han stannar kvar i klubben till och med säsongen 2021/22. Forwardens tidigare avtal gick ut efter den här säsongen.

Stjärnan blir den första spelaren att förlänga sitt avtal inför nästa säsong.

– Det är en bra förening, proffsigt skött förening rätt igenom. Det finns inget annat att snacka om, säger Tedenby.

Tedenby går in på sin femte raka säsong i HV71 sedan han återvände till Jönköping efter fyra år i Nordamerika där han bland annat fick testa på NHL-spel i New Jersey Devils.

Den 28-årige virvelvinden har genom sina många framgångsrika säsonger i Kinnarps arena blivit en riktig publikfavorit bland hemmafansen.

Inför lördagens hemmamatch mot Växjö står Tedenby noterad för 387 matcher i HV-tröjan.

– Mattias är en ledande spelare och har så varit i flera säsonger. Han betyder mycket på isen, men är också en fin ambassadör för HV71 utanför, säger HV71:s sportchef Johan Hult i ett pressmeddelande.

Forwarden har vunnit tre SM-guld med HV71. Efter den senaste titeln kunde Jnytt berätta att det fanns KHL-intresse för stjärnan.

Då valde Tedenby att stanna kvar i Sverige. Ett beslut som han nu alltså tar ytterligare en gång.

– De flesta tankarna har väl gått. Men vi fick till ett avtal som ändå kändes bra. Då kändes det rätt att skriva på avtalet. Det ska bli fantastiskt, säger Tedenby.

”En fin ambassadör”

Den här säsongen har Tedenby svarat för 16 (6+10) poäng och leder den interna poängligan.

När nyheten om kontraktsförlängningen offentliggjordes på fredagseftermiddagen var det till stort jubel från många HV-fans på sociala medier.

Efter den turbulenta tiden där huvudtränaren Johan Lindbom tvingats lämna sin post har HV71 nu levererat en seger och ett nytt kontrakt på två dagar.

– Vi vet att vi har många som följer oss. Det är väldigt roligt att kunna ge dem en seger i går och kunna bygga vidare på det här nu. Vi är heltaggade för matchen mot Växjö i morgon. Det kommer bli grymt kul, säger Tedenby.