I januari lades linjen mellan Jönköping och Arlanda ner på grund av dåliga passagerarsiffror. Bara drygt en månad sedan kom beskedet att alla avgångar till Frankfurt ställs in sedan flygbolaget flybmi gått i konkurs.

Det har gett effekt på passagerarsiffrorna. Under mars månad sjönk antalet passagerare med 30,7 procent jämfört med samma månad 2018.

– Jönköping flygplats minskade som ett resultat av att flygbolaget Air Leap slutade trafikera till Arlanda i början av 2019. I samband med flygbolaget BMIs konkurs i mitten av februari i år förlorade flygplatsen också trafiken till Frankfurt, säger Jean-Marie Skoglund, sakkunnig på Transportstyrelsen, i en kommentar på myndighetens webbplats.

Bara sex flygplatser ökade

Örebro märkte av den allra största minskningen av antalet passagerare med ett tapp på 43,9 procent. Störst ökning visar Örnsköldsvik med 56,2 procent.

Sett över hela det första kvartalet har passagerarantalet minskat med 4,5 procent, vilket motsvarar 378 000 färre passagerare jämfört med de tre första månaderna förra året.

Blott sex av 38 flygplatser med linje- och chartertrafik i Sverige kan stoltsera med en ökning av passagerare.

Läs mer: