Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort pådrag efter utpekad man

Polisen fick under tisdagskvällen ett anonymt samtal från en person som hävdade att det fanns en beväpnad man i ett gym på Barnarpsgatan i centrala Jönköping

Flera polispatruller var snabbt på plats för att försöka hitta mannen. Kraftigt beväpnad polis syntes i och utanför gymmet.

– Den här sortens hotbild tar vi alltid på största allvar, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region öst.

Samtalet till polisen kom klockan 19.57.

Någon beväpnad person fanns det dock inte. En stund senare fick polisen kontakt med den person som uppgavs ha ett vapen på sig. Personen hade förvisso licens för vapen, men dessa förvarades enligt gällande lagar i ett säkerhetsskåp hemma i bostaden.

– Det finns ingen hotbild. I nuläget finns det inget som tyder på att den här personen uppträtt hotfullt eller haft något vapen på sig. Det kan vara så att någon ringt till polisen och medvetet lämnat felaktiga uppgifter, ett så kallat falsklarm.

Pådraget utanför gymmet trappades av mer och mer, och den beväpnade polisen lämnade platsen vid 20.25.

– Det handlar om polis med förstärkningsvapen som åker till platsen när något sådant här inträffar. Men den patrullen har nu lämnat platsen.

– Det viktiga är att polis snabbt är på plats vilket de var i det här fallet. Allt för att tidigt avgöra om det är något allvarligt hot.

Upprättat en anmälan

På onsdagsförmiddagen meddelade polisen att man har upprättat en anmälan om falsklarm samt olaga hot. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.