Enligt uppgifter till Jnytt befann sig sju polispatruller på Törnrosgatan på Ekhagen från 18.30-tiden.

– Vi har gjort en kontroll av en person som är misstänkt för att ha använt narkotika. Jag är inte insatt i ärendet och vet inte varför så många har varit där. Det är inget avancerat ärende utan det beror mer på att det är väldigt mycket poliser ute och rör sig i stan. Just nu jobbar två bilar i ärendet, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen region Öst, strax efter 19.30 på långfredagen.

Händelsen rubriceras som narkotikabrott.

Tagits in till förhör

Polisen uppgav vid 20-tiden att fem personer, fyra män och en kvinna, hade gripits misstänkta för narkotikabrott av normalgraden. Personerna har tagits in till förhör och strax innan klockan ett natten till lördagen meddelade polisen att samtliga fem personer hade anhållits och att förundersökningen kommer att fortsätta. Av de misstänkta är en person under 18 år, men ska vara i straffmyndig ålder.

Polisen ville inledningsvis inte gå in på om de beröra personerna har någon koppling till händelsen på Ekhagen.

– Vi vill i nuläget inte gå ut med var det skett någonstans. Vi har diskuterat detta tillsammans med ansvariga för utredningen och vi kom fram till detta med anledning av förundersökningssekretess och rådande omständigheter, sa Tommy Thorngren, kommunikationsansvarig för polisens kommendering i påsk, då.

På påskaftonens morgon kunde dock polisen bekräfta att gripandet skett på Ekhagen.

Senare samma dag hämtades ytterligare en person, en pojke i tonårsåldern, in till förhör. Efter det fattade åklagare beslut om att han skulle anhållas.

Lugn långfredag

I övrigt rapporterar polisen om en lugn långfredag. Det lugna läget har inneburit att delar av polisens resurs kunnat ägna sig åt andra uppgifter än rent kopplade mot motormässan.

Vid ett-tiden natten till lördagen hade elva personer omhändertagits enligt LOB, lag om omhändertagande av berusade personer, och en person hade vid en trafikkontroll kunnat misstänkas för grovt rattfylleri.