Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straff sänkte J-Södra: ”Besvikelse”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

GÖTEBORG. Det var ett besviket Jönköpings Södra som mötte media efter premiärförlusten mot GAIS på Gamla Ullevi. Det hetaste samtalsämnet i katakomberna var såklart den straff som blev matchavgörande. - Att jag inte tycker det är straff spelar mindre roll, säger Tommy Thelin.

Jönköpings Södra förlorade säsongens första match i Superettan. Edin Hamidovic gjorde 2-1 på straff efter att Junes Barny ramlat i samband med en duell med J-Södras lagkapten Tommy Thelin.

- Det är självklart en situation och domaren gör en bedömning. Jag tycker jag drar in benet och träffar med höften, att vi mer springer ihop. Men han gör det bra och fläker upp benet och är först in i situationen. Domaren hävdar att jag kastar in benet högt, men det gör jag inte. Det är domaren som dömer och han tog straffen, sen att jag inte tycker det är rätt spelar mindre roll, säger Thelin själv.

Målet avgjorde matchen, J-Södra lyckades inte forcera fram någon het kvitteringschans och klev av tillställningen utan poäng, en besvikelse.

- Det är alltid besviket efter en förlust, precis som det ska. Speciellt med tanke på att avgörandet blir som det blir, säger Frank Pettersson och fortsätter:

- Jag tycker första halvlek är ganska bra och det är jämnt över 90 minuter. Men framför allt är vi bra i första, vi inleder lite trevande men kommer igång med ett eget spel och leder rättvist. Sen får vi ett olyckligt slut på halvleken, säger målvakten och syftar på frisparkskvitteringen på halvlekens sista spark.

"Vi tar bort mycket av deras styrkor"

J-Södra spelade med ett lågt försvarsspel och lät GAIS ha bollen.

- Vi har tittat på hur de spelar och tar bort mycket av deras styrkor och det tar vi med oss. Sen är det svårt att glädjas över det nu, men ingen serie har avgjorts i första omgången, säger Pettersson, som gjorde en bra match och svarade bland annat för en svettig dubbelräddning i den andra halvleken.

- Jag gör väl det jag ska, varken mer eller mindre. De har mycket avslut utifrån, vi har ett bra försvarsspel och försvarsinsatsen är något vi kan ta med oss.

Jnytt-TV, se presskonferensen där Wålemark berättar om Johanssons skada. Se även ett klipp med Jakob Orlov.