Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffas hårt efter HV-match

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Fyra supportrar till Frölunda HC straffas rekordhårt efter en ordningsstörning i samband med bortamatchen mot HV71.

Frölundafansen gjorde en så kallad invasionsresa till bortamatchen mot HV71 i början av februari. De tillresta supportrarna fyllde upp en hel läktarsektion och bjöd tillsammans med hemmafansen på en stark ljudkuliss.

Men i samband med resan blev det också stökigheter bland bortafansen och flera personer tvingades lämna arenan på grund av ordningsstörning. Det var GP.se först med att rapportera och även Jnytt har skrivit om det. Samtliga personer ska tillhöra en supporterfalang som går under namnet Sektion84.

På tisdagen kom beskedet att Frölunda agerar och stänger av fyra personer fram till 21 december. Det betyder att de får tillträdesförbud till Göteborgsklubbens matcher de närmaste tio månaderna.

"Markering från klubben"

– Det här är en markering från klubben. Vi tolererar inte sånt här beteende – och nu har vi satt ner foten, säger Frölundas informationschef Peter Pettersson Kymmer till GP.se.

– Det är inte bara taget ur luften – utan vi har följt de rekommendationer som SHL har. Det finns rekommendationer som säger hur långa avstängningar bör vara för vissa förseelser. Vi har kommit fram till den här längden med tanke på vad som hände i Jönköping.

Gruppen vägrar nu att komma på Frölundas matcher då de anser sig behandlade som ”andra klassens” supportrar.

”Vi i Sektion 84 har därför beslutat oss för att bojkotta matcherna, fram till att det har tagits ett värdigt beslut för berörda medlemmar. Efter det kommer vi ta ytterligare beslut kring framtiden", skrev Sektion84 nyligen på sin Facebooksida.