Habo kommun byggde fastigheten på Ringvägen för 13 miljoner för ensamkommande flyktingbarn. Denna fastighet användes enbart en kort period.

Ingen ledande politiker eller tjänsetman tar ansvar för sina extremt dåliga affärer. Hade våra kommunalråd jobbat inom privata näringslivet hade de fått sparken för länge sedan.

Sedan 1/6 2018 hyr Pingstkyrkan 10 rum till ensamkommande studenter för 3000kr per rum o månad trots att kommunens kostnader är 8000kr per rum o månad inkl avskrivning. Trots att det gamla HVB hemmet används till studentboende för ensamkommande lämnade ett förvirrat SD in en motion 27/6 2018 om att även de vill se ett studentboende på detta gamla HVB hem, man tar sig för pannan.

Än mer förvirrat blev det på senaste kommunstyrelsen när sd sa att se var nöjda med utvecklingen av denna fastighet. Vi Habodemokrater som är enda riktiga oppositionen tycker det är sorgligt att alla övriga 8 partier i 8 klövern inte kan gå ut o fråga om det finns intresse att hyra dessa rum, många ungdomar samt övriga skulle säkerligen vilja ha detta som ett tillfälligt boende.

Habodemokraterna är konsekventa redan i budgeten för 2019 hade vi med att vi vill sälja denna fastighet, med stor sannolikhet kommer vi snart få rätt även i denna fråga. När alla övriga partier ville bygga om fastigheten Västersol för nyanlända kf December 2017 var vi enda parti som röstade nej till detta och ville se en snar försäljning nu är denna fastighet ute till försäljning.

Morgan Malmborg

Habodemokraterna