Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked av Stars efter bottennappet

Wetterbygden Stars reste sig efter storförlusten i premiären och vann med 93-83 mot Norrköping Dolphins. – Väldigt viktigt att komma tillbaka direkt, säger lagkaptenen Jesper Wennerholm.

Wetterbygden Stars fick se sig besegrat med hela 59-100 när ligaspelet drog igång i fredags. Tre dagar senare väntade hemmapremiär när den senaste säsongens semifinallag Norrköping gästade Huskvarna sporthall.

Den här gången kom Stars ut som ett helt annat lag, vann första perioden med 21-11 och var i ledning med fem poängs marginal när halva matchen var spelad.

Efter tre spelade perioder var hemmalagets ledning nere i tre poäng. Men tack vare 23-16 i den matchens fjärde och sista fjärdedel blev det seger med 83-73.

– Det var både toppar och dalar i spelet, men det är sådant man får ta i början av säsongen. Vi måste arbeta med att få bort dalarna och ha fler toppar. Men matchen i stort var bra. Vi kom från en tuff förlust och visste att det skulle bli tufft, säger Jesper Wennerholm.

– I den här matchen försökte vi följa vår gameplan och vi spelade mer som ett lag. De har ett ganska brett lag med en del stora spelare och det skulle vi utnyttja.

”Tampas om de översta platserna”

För Stars var det viktigt att studsa tillbaka direkt efter den slätstrukna insatsen i Luleå.

– Det känns riktigt skönt att komma tillbaka och vinna på hemmaplan efter matchen i fredags. Det var väldigt viktigt att komma tillbaka direkt, säger Wennerholm.

Hur var det att spela hemmamatch igen?

– Det var lika kul som det var förra året med publiken som dyker upp. Det var sjukt kul att vara tillbaka här och att vi dessutom vann.

Stars gör sin andra säsong i SBL, och efter en lyckad debutsäsong har förväntningarna ökat. Det är med all rätt, enligt lagkaptenen.

– Vi har ett väldigt stabilt och bra lag. Vi har lite fler toppar än förra säsongen. Å andra sidan hade vi en lite bredare trupp då. Vi har fått ihop ett bra lag och ska tampas om de översta platserna, säger Jesper Wennerholm.