Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren stannar i succélaget

Han har haft erbjudanden från klubbar i Norge. Andreas Tegström valde dock att tacka nej och har i stället förlängt tränarkontraktet med den nyblivna division 1-klubben Assyriska IK. – Vi har en trupp som är på väg mot något stort, säger han.

Andreas Tegström tog över Assyriska IK, som då huserade i division 3, för tre år sedan. Därefter har det gått snabbt uppåt.

Tegström har under sina tre år fört laget till två seriesegrar, och för en månad sedan säkrades seriesegern i division 2-fotbollen.

Sedan dess har det spekulerats i om Tegström ska följa med klubben upp i division 1 eller om nya utmaningar väntar. På måndagskvällen fick vi svaret – och det var positiva besked för Jönköpingsklubben.

– Det har varit många turer och gått ganska mycket fram och tillbaka eftersom det har funnits erbjudanden. Vi är väldigt stolta och väldigt glada för att han har skrivit på för två år och att han offrat sitt jobb och andra valmöjligheter, säger sportchefen Rubel Shamoun.

Vara heltidsanställd

Parterna har kommit överens om ett kontrakt där Tegström kommer att vara heltidsanställd i klubben och jobba 50 procent som tränare och 50 procent med marknads- och sponsorfrågor.

– Jag ser också fram emot detta väldigt mycket. Vi har samma syn på vad vi vill med fotbollen och både jag och klubben vill framåt. Med truppen vi har att bygga vidare på går det inte att säga nej. Vi har en trupp som är på väg mot något stort, säger Tegström själv.

– Jag har haft ett säljarjobb som jag precis har kommit in i och trivts väldigt bra med. Men det gick inte att kombinera ett heltidsjobb med fotboll 30 timmar i veckan. Det är inte hållbart för familjen, men den här lösningen passar perfekt.

"Haft lite förfrågningar"

39-åringen, med ett förflutet som spelare i flera norska klubbar, avslöjar att han har haft erbjudanden från OBOS-ligaen som är den näst högsta serien i vårt västra grannland.

– Jag har haft lite förfrågningar som huvudtränare på näst högsta nivån i Norge. Men det här kändes mest rätt, för familjesituationen är det här det klart bästa alternativet, säger han.

För Assyriska återstår det nu att sätta samman den övriga tränarstaben och att förstärka spelartruppen. Av allt att döma lägger Eddie Avdic och Tomas Hinas skorna på hyllan och inga nyförvärv har ännu presenterats. Ambitionen är att värva minst fyra-fem nya spelare.

– Vi måste sätta oss ner med samtliga spelare eftersom alla blir professionella på papperet. Därför måste alla kontrakt förhandlas om. Nu när ”Tegan” är klar blir det mer konkret. För oss är det viktigt att det inte bara är den ekonomiska biten utan att de verkligen vill vara här, säger Rubel Shamoun.

JnyttTV. Andreas Tegström berättar om beslutet att stanna i Assyriska.