Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffhjälten: "Jag var aldrig nervös"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han satte en straff och var med i förarbetet till ett mål. Oscar Sundh hade en lyckad kväll när HV71 bröt förlustsviten och vann med 4-2 mot Brynäs. – Det är kul att förvalta förtroendet, säger Sundh till Jnytt.

Kedjan med Joakim Andersson, Robin Figren och Oscar Sundh kom att spela en huvudroll i torsdagskvällens bortamöte med Brynäs.

När HV71 gjorde matchens första mål var det Joakim Andersson som skickade pucken i mål från högra tekningscirkeln sedan David Rautio släppt retur på ett skott från Oscar Sundh.

– Vi hade snackat lite om att göra något i den cirkeln. Vi hade en plan, men det var inte exakt så vi hade tänkt oss, förklarar Sundh, vars lag ledde med 2-0 efter första perioden.

– Den var helt okej. Det var lite slarvigt att vi inte höll tvåmålsledningen.

Brynäs kvitterade till 2-2 i upptakten av andra perioden. Men bara några minuter senare var bortalaget i ledning på nytt sedan Oscar Sundh gjort mål på straff. Tränaren Stephan ”Lillis” Lundh gav Sundh förnyat förtroende, och han tackade genom att skicka upp pucken högt i mål.

”Stressar inte upp mig”

– ”Lillis” sade att jag skulle ta den, och det är ett stort förtroende att få lägga en straff. Det är kul att få chansen och att förvalta det, säger Sundh, som även gjorde ett läckert straffmål mot Färjestad 10 januari.

– Jag har fått lägga några straffar och känner mig lugn, jag stressar inte upp mig. Jag har spelat med Rautio innan, och jag har säkert lagt 1 000 straffar på honom när vi stannade kvar efter träningarna. Jag vet hur han brukar göra och han vet hur jag brukar göra, och jag försökte inte tänka så mycket. Jag har ett gäng varianter att välja mellan.

HV71 vann till slut med 4-2 sedan Robin Figren gjort det sista målet i tom kasse i slutminuten.

– Det var ingen kanonmatch. I andra och tredje var det lite krampaktigt. Vi hade inte riktigt lugnet vi har haft innan. Vi kanske kände att vi hade torskat i tre matcher och att det var mycket på spel. Vi krigade och kämpade och spelade bra försvarsspel. Det var skönt att vi höll undan. Nu kan vi förhoppningsvis spela bättre i nästa match, säger Sundh.

Tre poäng skiljer

HV71 parkerar på femte plats i den jämna SHL-tabellen. Avståndet till sjuan Malmö är bara tre poäng, och det betyder att supportrarna får räkna med en rafflande avslutning på serien.

– Jätteskönt och viktigt med en seger. Det behövdes verkligen eftersom det är så jämnt i tabellen. Eftersom förra veckan inte var så bra var det riktigt viktigt att vi vann i dag, säger Oscar Sundh.

– Vår målsättning är att hamna topp fyra. Eftersom det är väldigt jämnt i tabellen kan några segrar göra att vi är där uppe. Men om vi förlorar några matcher kan vi bli indragna där nere. Det blir nog strid till omgång 52.

HV71 ställs närmast mot Växjö Lakers i ett prestigeladdat rivalmöte på lördag kväll.