Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supertrion bakom segern: ”Bra flow”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

KARLSTAD. HV71 har kopplat greppet om kvartsfinalserien efter 3–2 borta mot Färjestad. Stora matchvinnare blev kedjan med David Gustafsson, Isac Brännström och Christoffer Törngren.

De har kallats HV71:s fjärdekedja. Men David Gustafsson, Isac Brännström och Christoffer Törngren är väldigt mycket mer betydelsefulla än så för sitt lag just nu.

– Vi har ett bra flow i kedjan just nu och spelar bra tillsammans. Fortsätter vi bara med den här farten vi har så är vi extremt jobbiga att möta, säger Gustafsson.

Och det är svårt att säga emot. För i bortamatchen mot Färjestad på tisdagskvällen var det den här trion som låg bakom nästan allting i offensiven för gästerna från Jönköping. HV71 vann den tredje kvartsfinalen med 3–2 och leder nu matchserien med 2–1.

Efter att Färjestad fått en drömöppning så var det firma Törngren–Gustafsson–Brännström för hela slanten.

Törngren prickade in 1–1 mot slutet av den första perioden efter att ha snappat upp en lös puck i slottet.

Bara dryga minuten senare var det Brännströms tur att hitta nätet. HV-forwarden kämpade in en puck från nära håll.

– Jag kommer rätt själv framför mål och ser Mikko Lehtonen lägga in ett av de lösaste skott jag någonsin sett. Jag tar ner den och drar den förbi honom (Markus Svensson, målvakt i Färjestad, reds. anm.) men den studsar på hans benskydd och jag får tillbaka den och sätter dit den, säger Brännström.

Direkt i den andra perioden small det bakom hemmalagets målvakt Markus Svensson ytterligare en gång.

Och vem höll sig framme om inte Christoffer Törngren?

HV:s nummer 67 serverades en passning av centern Gustafsson efter att Brännström jobbat fram pucken. Törngren behövde bara avlossa ett skott innan han kunde fira sitt 3–1-mål.

– Vi har gjort bra matcher men sedan har vi kanske inte gjort poängen som jag tycker att vi har kunnat göra. I dag tycker jag att det släpper. Vi hittar varandra otroligt bra och får göra tre kassar. Det är väldigt skönt, säger Brännström.

Men det var inte bara framåt som kedjan levererade. Framför allt Gustafsson var inne och spelade jobbiga minuter i egen zon.

Och efter att supertrion gett HV chansen att sno sin andra raka match i Löfbergs arena så stod i princip hela laget upp i det defensiva arbetet.

Gästerna spelade på sin ledning och höll under den tredje perioden undan hemmalaget på effektivt och förtjänstfullt sätt.

Studsade tillbaka direkt

HV71 studsade därmed tillbaka direkt efter den tunga hemmaförlusten i söndags.

– Vi är ett gäng vinnarskallar. Alla kommer hit för att vinna. Det är många som redan har SM-guld och vet vad som krävs. Och de som inte har det är jävligt hungriga på att ta ett, säger Gustafsson.

För två dagar sedan lyckades Färjestad att vända på en HV-ledning efter att ha börjat spela tungt, tufft och småfult.

Hemmalaget försökte med samma metod även den här kvällen. Till ingen nytta.

– De vill gruffa mycket och få oss ur balans. Jag tycker vi håller oss borta från det väldigt mycket i dag, säger Gustafsson.

Och den andra raka segern i Karlstad var förstås extra skön för Gustafsson och hans lag.

– Det är kul att få vinna här uppe. De blir jävligt sura när vi vinner här, säger Gustafsson.

JnyttTV. Hör Christoffer Törngren om segern.