Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supportrar stängs av efter HV-match

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Fyra Frölundasupportrar kommer att stängas av efter en ordningsstörning i samband med bortamatchen mot HV71.

Frölundafansen gjorde en så kallad invasionsresa när laget mötte HV71 i Kinnarps arena i början på februari.

De tillresta supportrarna fyllde upp en hel läktarsektion och bjöd tillsammans med hemmafansen på en stark ljudkuliss.

Men i samband med resan blev det också stökigheter bland bortafansen och flera personer tvingades lämna arenan på grund av ordningsstörning, skriver gp.se.

Nu meddelar Frölunda att flera personer kommer att bli avstängda.

– Fyra stycken har delgivits avstängningsbeslut från arrangören. De har den här veckan på sig att yttra sig – och vi har inte bestämt tiden på avstängningen än. Men det kommer att bli avstängningar oavsett, säger Peter Pettersson Kymmer, presschef i Frölunda HC, till gp.se.

Samtliga personer ska tillhöra en supporterfalang som kommer under namnet Sektion84. Gruppen vägrar nu att komma på Frölundas matcher då de anser sig behandlade som ”andra klassens” supportrar.

”Vi i Sektion 84 har därför beslutat oss för att bojkotta matcherna, fram till att det har tagits ett värdigt beslut för berörda medlemmar. Efter det kommer vi ta ytterligare beslut kring framtiden,” skriver Sektion84 på sin facebooksida, enligt gp.se.