Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svår uppgift väntar för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Helsingborgs IF på Olympia. På förhand en av säsongens svåraste uppgifter väntar Jönköpings Södra på måndagskvällen, ett J-Södra som kommit igång både spel- och poängmässigt. - Vi ser det som en utmaning att åka ner, säger huvudtränare Stefan Jörgensen, till Jnytt.

Helsingborgs IF har fem raka matcher utan förlust, tre segrar och två oavgjorda. J-Södra har samma siffror på sina fem senaste. Två formstarka lag gör upp i Skåne under måndagskvällen.

- Det gäller framför allt att vi har tålamod i speluppbyggnaden, men när vi väl spelat oss förbi första pressen så måste vi sätta fart. Kommer man förbi där så finns det ytor, men de är duktiga på att ta sig hem. Men med fart efter första pressen så finns det ytor, säger Stefan Jörgensen till Jnytt efter J-Södras matchförberedande träning på söndagseftermiddagen.

"Ser det som en utmaning"

Av de sex översta lagen i tabellen har J-Södra endast spelat mot Brage under säsongen. Men när formen nu vänt är det dags att stöta på topplagen.

Är det rätt läge för er att möta de bättre lagen nu?

- Ja, det är det. Vi har haft ganska många matcher nu där vi fått med oss poäng och spelet blir bättre och bättre. Strukturen och principerna börjar sitta. Så det är klart, det är väl ett bra läge om något att möta dem nu. Vi ser det som en utmaning att åka ner, säger Jörgensen.

Anfallaren Jakob Orlov säger till Jnytt att nyckeln till den positiva formkurvan ligger i att laget har rätt fokus och gör det som gås igenom före matcherna.

- Vi gör ett jobb för varandra hela tiden, vi har goda träningar och alla lägger ner det jobb som krävs för att försöka vinna. Vi är i en positiv trend och då kanske det är lättare att göra det också.

"Spelar ingen roll vem som gör mål"

Orlov gjorde J-Södras första mål för säsongen när han förpassade bollen i nät på Gamla Ullevi i premiären mot GAIS. Sedan dess har det inte blivit några fler mål. Han tycker den egna formen är okej, och säger att han ska fortsätta jobba för laget.

- Så länge laget vinner spelar det ingen roll vem som gör mål, det görs mål när det behövs göras mål, säger 32 åringen och lägger ingen vikt vid om det är ett bra läge eller ej att möta Helsingborg.

- Jag har inte tänkt så mycket på hur deras form är. Vi ska göra det vi ska göra där ute och ge allt för det, så får vi se hur långt det räcker. Vi ska givetvis försöka vinna matchen.