Natten till torsdag 13 september fördes elva personer, tio studenter och en väktare, till Länssjukhuset Ryhov sedan det börjat brinna i ett studentboende på Kärrhöksgatan.

För en av de drabbade, en 25-årig internationell student som hoppade ut från sjunde våningen, var tillståndet till en början kritiskt. Det förbättrades senare till allvarligt men stabilt.

Trots att det snart har gått en månad sedan det brann har polisen fortfarande inte hållit förhör med den svårast skadade personen. Anledningen är att denne fortfarande vårdas på sjukhus.

”Ligger lite i stiltje”

– Han ligger på intensivvårdskliniken i Jönköping, säger polisens förundersökningsledare Daniel Wangler.

Har du någon uppfattning om när personen kan höras?

– Nej, det kan jag tyvärr inte. Jag vet inte när han är hörbar.

Att flera av de inblandade ännu inte har kunnat höras har fått till följd att polisen inte kommer så värst mycket framåt i utredningen.

– Det ligger lite i stiltje just nu. Vi har hållit en del förhör men har inte kunnat höra de mest betydelsefulla och intressantaste personerna än. Vi får invänta det innan vi kan gå vidare i utredningen, säger Wangler.

Fått protokollet

Polisen har däremot fått protokollet från den tekniska undersökningen, men vad det har gett är förundersökningsledaren förtegen om.

– Vi håller på att jämföra det med de uppgifter som har kommit in. Men specifikt vad det har gett vill vi inte gå ut med eftersom vi vill höra dem som är kvar opartiskt, säger han.

Polisen rubricerade initialt branden som allmänfarlig vårdslöshet, och den rubriceringen gäller fortfarande.

– Det ligger kvar, det har inte ändrats av de uppgifter vi har fått in, säger Daniel Wangler.

Det finns ingen misstänkt och det är likaså oklart varför det började brinna.