Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt misshandlad - slogs medvetslös

En man blev så svårt misshandlad att han förlorade medvetandet. Nu åtalas två män för grov misshandel.

Händelsen inträffade i slutet av november på en adress på en ort i Jönköpings kommun. Enligt åtalet har de båda männen tillsammans och i samförstånd puttat, knuffat eller dragit ner offret vid upprepade tillfällen och utdelat slag och sparkar som träffat i huvudet, ansiktet och på kroppen.

Det ledde till att mannen fick en utslagen tand samt ytterligare en tandskada, hjärnskakning, underhudsblödningar, hudavskrapningar, blödning i den högra hörselgången samt smärta och ömhet. Han förlorade dessutom medvetandet.

"Svårt att värja sig"

Männen, som är i 20- och 30-årsåldern, anhölls men försattes på fri fot efter ett par dagar och häktades aldrig. Nu åtalas de vid Jönköpings tingsrätt för grov misshandel. De förnekar brott.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom X och X visad särskild hänsynslöshet och råhet genom att det varit fråga om två gärningsmän som utövat våld i form av slag och sparkar mot bland annat huvudet då målsäganden, som var berusad och hade svårt att värja sig, låg ner på marken", skriver åklagaren i stämningsansökan.

Den drabbade vill ha drygt 23 000 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk, tandvård, förlorad arbetsinkomst samt för förstörd tröja.