Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartalven gav Hanna en pallplats

Det blev varierat resultat för Jönköpingstjejen Hanna Ottosson, 27 år, när hon ställde upp i tävlingarna SM i Makeup och Body art förra veckan.

Som Jnytt har berättat om tidigare var Hanna Ottosson från Jönköping en av de tävlande i årets upplaga av SM i Make up som avgjordes i samband med Kistamässan i Stockholm den 7 september. Tävlingen är ett sätt för yrkesskickliga makeupartister och maskörer att mäta sina krafter mot varandra.

Tio tävlande från hela landet möttes i två olika kategorier.

– Den första deltävlingen var en klassisk sotning. Då sminkade jag Alina Kryvoruchko och hade en timma på mig. Juryn kunde hela tiden gå runt på scen och kolla hur alla tävlande sminkade, berättar Hanna Ottosson.

Jägare från vikingatiden

Därefter fick deltagarna tävla i en så kallad temamakeup under namnet ” Welcome to Valhalla”. Emma Ullvan Brandt, som var modell, förvandlades då till en jägare från vikingatiden.

– Runan jag gjorde i pannan står på inre styrka, överlevnadsinstinkt och djurriket. Jag gjorde själv hennes håruppsättning och valde ut hennes kläder innan tävlingen, säger Hanna Ottosson.

Liksom vid föregående utmaning hade de tävlande en timma på sig att färdigställa sin sminkning samtidigt som juryn granskade varje penseldrag.

Räckte inte hela vägen

Dessvärre räckte inte Hannas prestation till någon pallplats den här gången, men hon berättar att hon ändå känner sig väldigt nöjd med sina sminkningar.

Och desto bättre gick det ju i den internationella sminktävlingen Body art, som även den avgjordes under Kistamässan.

Där tävlade fyra professionella makeupartister samt två studerande mot varandra. Deltagarna hade fem timmar på sig att genomföra en kroppsmålning med temat Nordisk mytologi.

Med sig som modell hade Hanna vännen Alexandra Jonasson.

Svartalv med horn och mörka ådror

– Min karaktär var en svartalv som regerar över dvärgarna i det mörka landet Svartalfheim. Hon har mörk magi som finns i hennes kropp och ådror. Som uppskattning så har dvärgarna smidit en bröstplåt åt henne för att skydda henne. Jag gjorde hornen, öronen, staven och kjolen helt själv, berättar Hanna Ottosson.

När sminkningarna var klara fick modellerna göra en kort koreografi på scenen till musik som de tävlande själva hade valt ut.

Hannas arbete tog henne till en andraplacering och hon tilldelades både en pokal, diplom och ett hederspris från Kate Walcz.

– Jag är jättenöjd. Jag och Alexzandra firade med bubbel och minglade med publiken som gratulerade oss.