Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson: "Detta är ett steg framåt"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra kunde smärtsamt konstatera varför Falkenberg leder Superettan. Trots en bättre insats än senast mot Värnamo blev J-Södra poänglösa efter att Falkenberg bjudit publiken på tre fina mål. - De är sjukt vassa, säger Jesper Svensson.

J-Södra-Falkenberg 1-3. Seriens bästa lag bjöd på ett kanonmål efter fyra minuter och i andra visade de prov på fint omställningsspel vid målen till 1-2, och 1-3.

- Jag tycker ändå vi kommer igång där ett tag och har bra tryck och några bra lägen för Jallow och Tannus. Men de leder serien av en anledning och de är vassa när de får ställa om. Det är tråkigt att vi gör två misstag som vi inte får göra, men det är sådant som händer och jag tycker detta är ett steg framåt, säger Jesper Svensson till Jnytt efter matchen.

Vad är det som är svårt med Falkenbergs omställningar?

- Det gäller att vi räknar in gubbarna, men de är sjukt vassa och det går väldigt fort framför allt. De vet vad de ska göra hela tiden och gör det hela tiden, det går undan.

"Det är ett steg framåt"

Trots förlusten var matchen ett steg framåt för J-Södra, framförallt i anfallsspelet. Laget hade ett par vassa målchanser i vardera halvlek.

- Jag tycker vi släpper bollen fortare och med färre touch och vi tar löpningar i djupet som öppnar ytor för varandra. Det är ett steg framåt, resonerar Svensson som byttes in efter drygt 60 minuter.

- Som vanligt skulle jag in och köra. Jag vet att jag kan springa mycket och det gäller att komma in och försöka bidra med så mycket som möjligt, fortsätter han.

Jesper Svensson blev J-Södras målskytt i matchen, hans mål betydde 1-1.

- Gwargis spelar in den och jag får den på vänstern och tänker att jag ska dra till direkt. Men jag vänder upp och drar iväg ett skott som går in efter lite flipper, säger Svensson.

Efter kvitteringen hade J-Södra två bra chanser, Alexander Jallow och Benjamin Tannus var nära att ge laget ledningen. Men istället var det Falkenberg som skulle vinna, detta efter två fina mål där de skoningslöst utnyttjade de ytor som fanns.

- Man är aldrig nöjd efter en förlust, men detta är ett steg framåt. Vi försöker hitta de ytor vi vill åt och kommer upp i tempo lite bättre än förra matchen.

Krävs det att det blir ännu snabbare om det ska bli poäng mot topplagen?

Ja, precis. Har vi färre touch och gör vad vi bestämt att vi ska göra så kan det bli ännu bättre, avslutar Svensson.