Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige EM-genrepar i Jönköping

Sveriges handbollsherrar kommer att möta Egypten i en EM-förberedande landskamp i Jönköping i början av nästa år. Det blir femte året i rad som Sverige mästerskapsladdar i Kinnarps Arena.

Det har blivit en tradition att det svenska handbollslandslaget spelar en landskamp i Jönköping i samband med den stora ungdomsturneringen Hallbybollen.

På onsdagen stod det klart att Sverige kommer att ställas mot Egypten på trettondagsafton. Två dagar senare möts lagen igen, den här gången i Alingsås.

Det blir även de sista matcherna inför Europamästerskapet som avgörs i Sverige. För första gången på 18 år kommer de svenska handbollsherrarna i januari att få möjligheten att spela EM på hemmaplan. Gruppspelet spelas i Scandinavium i Göteborg och om Sverige går vidare därifrån väntar huvudrunda i Malmö Arena. Finalhelgen avgörs på Tele2 Arena i Stockholm som byggs om till en handbollsarena för 20 000 åskådare.

Göteborg blir Sveriges bas inför mästerskapet.

"Få förunnat"

– Det är få förunnat att få spelat ett mästerskap på hemmaplan och det är något jag alltid drömt om att få spela. Det kommer att bli en upplevelse för livet om man får möjlighet att vara med där. Att få ladda i en fullsatt arena i Jönköping, som vi gjort de senaste åren, och i Alingsås kommer att bli riktigt bra och Egypten är en tuff motståndare i våra förberedelser för att vara på topp inför EM, säger Jim Gottfridsson, som tillsammans med Mikael Appelgren och Max Darj ingår i det svenska lagkaptensrådet, i ett pressmeddelande.

– Jag har bra minnen både från Kinnarps Arena där jag spelat Champions League med Alingsås HK och landskamper inför mästerskapen och från Estrad Alingsås som var min hemmaarena i många år. Där spelade jag också med landslaget under min första samling 2014, så jag hoppas att jag får uppleva såväl landskamperna i Jönköping och Alingsås som EM i januari, säger försvarsspecialisten Darj i pressmeddelandet.