Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Synd vi inte kunde ge något tillbaka"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han gjorde sin första tävlingsmatch sedan april – och blev hyllad av supportrarna. Men Tommy Thelin tvingades gå av planen som förlorare efter 1-3 mot Helsingborg. – Det var synd att vi inte kunde vinna matchen och ge något tillbaka, säger lagkaptenen.

J-Södras beslut att hylla Andreas Granqvist för Sveriges VM-insats väckte en del ilska bland klubbens supportrar.

De svarade med att hylla Tommy Thelin, som gjorde comeback efter mer än tre månaders skadefrånvaro. ”Välkommen tillbaka kapten Tommy till landslaget”, stod det på en banderoll och Thelin fick ordentliga applåder under spelarpresentationen.

– Jag är otroligt stolt, glad och tacksam. Det var otroligt kul att kliva ut på planen när det var så mycket publik. Det är så vi vill ha det i varje match. Tyvärr lyckades vi inte vinna matchen och ge något tillbaka, säger Thelin.

J-Södra gjorde en slät figur i första halvlek. Helsingborg, med återvändande landslagskaptenen Andreas Granqvist i startelvan, tog kommandot från start och ledde med 2-0 i paus.

”Hände det något”

– Jag tycker att det var helt okej fram till deras första mål, men då hände det något. Vi fick lite problem med vårt presspel, som inte satt ihop, vi gjorde enkla misstag och såg ängsliga ut. Men vi samlade ihop oss i paus och hade ett bra snack där, säger Thelin.

Andra halvlek blev jämnare. J-Södra kom fram till en del chanser men saknade den rätta skärpan i det avgörande ögonblicket. I stället för ett 1-2-mål utökade Helsingborg ledningen på en omdiskuterad straff efter en duell mellan Sebastian Crona och Rasmus Jönsson.

– Jag har inte sett situationen i efterhand, så jag har inte mycket att säga. Min första känsla var att den var felaktig, men det är svårt att säga mer innan jag ser den igen, säger Crona.

Tommy Thelin var en av spelarna som protesterade när domaren valde att blåsa straff, men efteråt ville han inte kommentera straffsituationen.

Smylie reducerade

– Jag har ingen lust att kommentera det. Vi har fyra domare som dömer och de tar besluten oavsett vad jag tycker. Då är det bara att acceptera det, säger han.

Slutresultatet skrevs till 1-3 sedan Daryl Smylie reducerat på en hörna, och J-Södra fick därmed se sig besegrat i höstsäsongens första match.

– Andra halvlek var helt okej, då hade vi lite annorlunda lugn i vår uppspelsfas. Vi hade en bra period innan straffen, så därför kom 0-3-målet olyckligt. Det är lite kvalitet i det sista som saknas för att vi ska göra mål på våra chanser, samtidigt som de försvarade med hela laget i andra, analyserar Tommy Thelin, som ger sig själv godkänt i comebacken i tävlingssammanhang.

– Det kändes helt okej, jag var rätt delaktig i spelet och hade mycket boll. Jag har tränat hårt under ledigheten och konditionsmässigt ligger jag bra till i fas. Det var ett steg i rätt riktning jämfört med Östermatchen, då jag hade svårt att hitta min roll i planen.

JnyttTV. Intervju med Erik Moberg och presskonferens med båda lagens tränare.