Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talang får visa upp sig i landslaget

Ingen spelare från JIK, ingen från Mullsjö. Däremot finns Fagerhult Habo representerat i U19-landslagets läger på Bosön.

Förbundskapten Markus Puskala har tagit truppen till U19-herrlandslagets läger på Bosön 31 januari-2 februari. Därmed inleds satsningen mot VM i Tjeckien 2021.

– Det känns väldigt inspirerande att köra igång med en ny årskull, säger Puskala i en kommentar.

För första gången har U19-herrlandslaget kallat hela 44 spelare – tio fler än vid tidigare breddläger.

– Det är många, men vi tror starkt på konceptet. Det kommer att bli mycket innebandy, fys- och konditionstester. Nu kickar vi igång satsningen mot U19-VM i Tjeckien, säger Puskala.

”Ett nytt avstamp”

De kallade spelarna är födda 2002 och 2003, och en av de uttagna är Fagerhult Habos lovande forward Theo Eriksson. Markus Puskala har följt samtliga spelare under en längre tid, och fick se 03:orna briljera i distriktslags-SM i början av januari.

Efter lägret ska U19-staben fokusera på fortsatt scouting runtom i Sverige, som avslutas med det stora SM-slutspelet Innebandyfesten i Växjö 19-21 april. Sedan väntar ännu ett läger i slutet av maj, dit 34 spelare kallas.

– Det blir ett nytt avstamp efter Innebandyfesten, och då kommer vi med stor sannolikhet ha med flera 03:or. Det känns väldigt inspirerande att köra igång med en ny årskull, säger Puskala.