Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen tillbaka till bygden

Chelsea Gibbs återvänder till Vätterbygden. Den lovande försvarsspelaren har skrivit på för Mariebo IK. – Det är kul när yngre och lovande spelare väljer oss, säger sportchefen Christian Blick.

Chelsea Gibbs fick sin fotbollsfostran i Tabergs SK och har även representerat Habo IF och IFK Värnamo. Närmast kommer hon dock från elitettaklubben IFK Kalmar, där hon har spelat med F19-laget.

– Hon började fotbollsgymnasiet där och har bott där i drygt ett och ett halvt år. Men nu ville hon flytta hem, säger Christian Blick.

Gibbs har representerat F16-landslaget och fick pris som årets talang på flicksidan vid Jönköpings fotbollsgala 2017.

– Det känns bra att hon kommer till oss. Det är en talang som har varit med i landslagssammanhang och det är kul när yngre och lovande spelare väljer Mariebo, säger Blick.

”Lite trådar ute”

Chelsea Gibbs gjorde sin första match med MIK:s B-lag i division 3 på måndagskvällen. Efter sommaruppehållet väntas hon vara med och konkurrera om en plats i föreningens representationslag i division 1. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Vi måste ge henne lite tid och vi ska inte stressa fram något. Vi ser detta på sikt, säger Blick.

Enligt sportchefen kan det bli ytterligare värvningar under sommaren.

– Vi har lite trådar ute och det är inte omöjligt att det kan dyka in något mer. Det skulle inte vara fel med en målvakt till eftersom Jennie (Svärd Husu) är vår enda målvakt som är kontrakterad. Vi har haft tillfälliga lösningar som gjort det med bravur, men det är inget långsiktigt, säger Christian Blick.