Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande inhopp: "Det gick bra"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

VÄRNAMO. Jönköpings Södra IF vann mot IFK Värnamo, de gjorde det med 1-0 efter att Alexander Jallow med stor hjälp av Värnamos målvakt Tobias Andersson gjort matchens enda mål. En annan ljusglimt för J-Södra var Benjamin Tannus inhopp. - Jag tyckte det gick bra, säger Tannus själv efter matchen.

Jönköpings Södra är ett vinnande lag igen. På måndagskvällen blev det seger på Finnvedsvallen. Det var såklart glada miner när J-Södra firade med fansen efter slutsignalen.

- Det är underbart och rättvist, väldigt rättvist. Detta behövde vi nu efter de senaste resultaten, säger Benjamin Tannus till Jnytt.

"Var lite tröga i första"

Under den första halvleken fick J-Södra inte till sitt spel. Laget har fortsatt svårt att ta sig till de heta målchanserna.

- Vi skulle höja oss i andra och var lite tröga i första. Vi kom inte in bakom deras backar och spelade lite för långsamt. Vi höll bollen för länge kände jag, vi spelade lite mycket i sidled, säger Tannus, som stannade kvar på planen och värmde upp i paus. Efter 10 minuter av den andra halvleken byttes han in i samband med ett dubbelbyte i J-Södra.

Och visst spelade gästerna upp sig efter paus.

- Det är mycket bättre i andra. Jag tycker vi gör det mycket bättre, hotar mer och kommer till fler avslut. Vi har häng på både 2-0 och 3-0. Det är lite marginaler som gör att vi inte hänger dit dem, men jag tycker vi vinner rättvist, menar Tannus.

Längsta inhoppet i Superettan

Alexander Jallow gjorde matchens enda mål när Tobias Andersson i hemmamålet fumlade. Målet innebar tre poäng för J-Södra, och Tannus inhopp var hans längsta i Superettan.

- Det känns bra, det är ett kvitto på att jag gjort det bra och levererat på träningar och i U21. Det är bara att jobba vidare nu, jag är inte nöjd utan vill bli bättre och utvecklas och få mer speltid. Det är bara att jobba på.

Vad fick du för instruktioner innan du hoppade in?

- Jag skulle in och hota och ta för mig. Visa vilken spelare jag är, berättar den 18-årige Ramlösa BoIS-produkten, som gjorde ett fint inhopp.

- Jag tyckte det gick bra. Jag är med och förändrar matchbilden och kommer in med speed och vill ha bollen.

Tannus har spelat både U17- och U19-landskamper. Han är tydlig med att han ska fortsätta jobba för att få mer speltid i Superettan.

- Jag ska bygga vidare. Jag har gått från att hoppa in fem minuter till att stegra upp det till 35. Det är bara att fortsätta stegra upp och förhoppningsvis får jag mer speltid, avslutar Benjamin Tannus.

JnyttTV. Presskonferensen med båda lagens tränare och intervju med Frank Pettersson.