Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen lämnar HV71 efter poängsuccén

Artikel 318 av 319
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Han stod för en poängstark säsong i HV71 J20 den senaste säsongen. Nu är forwardstalangen Karl Påhlsson klar för Vita Hästen.

Karl Påhlsson, med IF Lejonet som moderklubb, kom till HV71 inför säsongen som gick. 19-åringen stod för 60 poäng, 28 mål och 32 assist, på 41 J20-matcher. Han var dessutom ombytt i fyra SHL-matcher och gjorde en match med Borås i Hockeyettan.

Men det blev bara en säsong i Jönköpingsklubben. På onsdagen stod det klart att karriären fortsätter i allsvenska Vita Hästen.

– Vita Hästen är en anrik klubb, etablerad i Hockeyallsvenskan. Det känns som att de har något bra på gång och de var tidiga med att visa intresse för mig, säger Karl Påhlsson till klubbens webbplats.

På frågan om han och tränaren Tony Zabel har pratat om hans roll är svaret:

– Nej, men jag ser mig själv som en offensiv spelare och det vill jag fortsätta att vara och det känns som att det är Tonys och klubbens bild av mig också.