Men oj vad nära det var att man lyckades knipa en poäng när serieledande - och med största säkerhet seriesegrande - FK Karlskrona kom på besök.

Råslätt förlorade visserligen matchen med 2-3 (2-2), men med tanke på att det bokstavligt talat var botten mot toppen så gjorde RSK en riktigt bra match och kunde mycket väl fått med sig en värdefull poäng från matchen.

Med åtta omgångar kvar att spela har Råslätt nu sex poäng upp till räddningsplankan Älmeboda/Linneryd som för närvarande innehar kvalplatsen, och sju poäng till Bromölla som är precis ovanför strecket på säker mark med sina 18 poäng.

Jagande lag

Mot Karlskrona fick Råslätt hela tiden ikläda sig rollen som ett jagande lag. Först tog Karlskrona ledningen genom målvakten (!) Sebastian Halle på straff innan Adam Öksüz kvitterade till 1-1. Ny bortaledning genom Filip Kangeman innan nyförvärvet Calle Åberg kvitterade till 2-2.

I den andra halvleken orkade inte ett tröttkört Råslätt stå emot Karlskrona som istället slog in segermålet i mitten av halvleken. Närmare än så kom inte RSK den här gången.

För Råslätts del väntar nu bortamatch mot Asarum nästa helg. Och med tanke på att antalet matcher som återstår att spela hela tiden krymper, förstår alla vikten av att Råslätt börjar plocka poäng för att inte bli helt avsågat i botten av tabellen.