Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Störningar hos Tele2 är nu lösta

Tele2 har det senaste dygnet haft stora problem med driftstörningar. Vid 14-tiden på tisdagen meddelade mobiloperatören att all trafik mot samtliga operatörer förutom Telenor fungerar igen.

Redan under måndagseftermiddagen och kvällen hade Tele2 problem med sina telefonitjänster. Det rörde sig om en störning som drabbade både privatkunder och företag. Klockan 19.45 uppgavs problemet vara avhjälpt – men på tisdagsförmiddagen har problemen fortsatt.

”Den störning som drabbade Tele2 under eftermiddag och kväll i går är tillbaka”, skriver Tele2 i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

I pressmeddelandet står det också att man ser allvarligt på det inträffade och att tekniker arbetar med att försöka lösa problemet så snabbt som möjligt.

Klockan 14 på tisdagen meddelade Tele2 att arbetet hade gett resultat:

”Just nu fungerar all trafik mot samtliga operatörer förutom Telenor. Tele2 och Telenor arbetar tillsammans för att lösa kvarstående problematik.”

Ta ut simkort

Med anledning av störningarna har SOS Alarm uppmanat alla som ringer 112 att ta ut sitt simkort.

”Kommer du inte fram på nödnumret 112 som Tele2-abonnent rekommenderar vi dig att ta ut sim-kortet och ringa igen”, skriver SOS Alarm på Twitter.

Texten uppdateras.