Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Testar nytt koncept för simskolan

Rosenlundsbadet kommer under höstlovet testa en ny form av simskola. Fyra övningar kommer erbjudas i vad de själva kallar för drop in-simskola.

Rosenlundsbadet testar den nya formen där barn i förskoleåldern bjuds in för att öva vattenvana tillsammans med en medföljande vuxen under höstlovet. Satsningen är möjlig tack vare statliga medel för gratis simskola.

– Intresset har varit stort och 60 barn och lika många medföljande vuxna har redan anmält sig hittills, vi har fyllt alla bokade platser, men vill man chansa så kan man dyka upp lite senare då simskolan håller öppet i två timmar, säger Åsa Reuterdahl, samordnare för baden i kommunen, i ett pressmeddelande.

Fyra grundövningar

Övningarna som kommer instrueras är hoppa från kant, doppa huvudet, flyta på rygg och glida på mage.

Kommunen skriver att en stor andel av barnen som börjar årskurs två kommer dit med för lite vattenvana och har därmed svårt att tillgodogöra sig simundervisningen. Därför vill de nu göra det lättare för fler barn att lära sig simma.

– Vi vill ge barnen förberedande kunskaper inför simundervisningen i skolan, instruera och öka kunskaperna hos föräldrarna i hur de kan öva vattenvana med sitt barn. Simskolan är indelad i olika stationer och fokuserar på fyra grundövningar, säger Åsa Reuterdahl.