Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin hjälte i J-Södras cupdrama

 
Superettan 2019
Visa alla artiklar

Han har inte fått mycket speltid under säsongen. Men i cupmötet med Torns IF klev Tommy Thelin och blev tvåmålsskytt när Jönköpings Södra vände och vann efter förlängning. – Jag håller mig redo och försöker ta chansen när jag får spela, säger Thelin till Jnytt.

J-Södra ställdes mot division 1-laget Torn i Svenska cupens andra omgång – och det skulle bli en dramatisk tillställning mellan de båda lagen.

Det gjordes alltså tre mål, men inget av dem föll i en mållös första halvlek.

– Vi startade matchen ganska bra, men sedan spelade vi långsammare och långsammare, och då är Torn lika bra som oss. I paus tryckte jag på att bolltempot måste bli mycket, mycket högre, säger Andreas Brännström.

J-Södra åkte på en rejäl kalldusch när Torn tog ledningen när Patrik Östlund kom fri med Anton Cajtoft.

– Det målet kom i princip på avspark, och det var inte vad vi önskade. Men efter det reagerade vi bra. Vi spelade relativt bra under en period och fick tryck på dem, säger Brännström.

Efter 65 minuter kvitterade J-Södra till 1-1. Tommy Thelin gjorde sitt första mål efter att Edin Hamidovic svarat för förarbetet.

– Edin spelade snett inåt bakåt. Jag kom med fart och fick en tå på bollen, säger Thelin.

Cajtoft gjorde viktig räddning

– Vi tappade igen efter 1-1. Vi hade våra chanser men det var inte så bra som jag önskade, säger Brännström.

1-1 stod sig både under ordinarie tid och under den första förlängningshalvleken. Först i 112:e minuten kom segermålet. Även det här målet var resultatet av ett samarbete mellan Tommy Thelin och Edin Hamidovic.

– Vi väggspelade oss framåt, och han tog med sig bollen och spelade snett inåt bakåt, säger tvåmålsskytten, som har fått begränsat med speltid i år.

– Jag håller mig redo och försöker ta chansen när jag får spela. Flera spelare har gjort det bra på de positioner jag brukar spela på, men jag försöker hålla mig i bra form. I dag kändes det okej. Jag och Edin hade ett bar fina kombinationer, vi hittade varandra bra.

Torn var nära att kvittera i förlängningens absoluta slutskede. Men då klev Anton Cajtoft, som gjorde sin första tävlingsmatch på snart två år, fram och gjorde en bra räddning.

"Bra på många sätt"

– Sådana här matcher blir nästan alltid jämna. Det är lätt att åka på en rejäl smäll, men vi löste det till slut, säger Andreas Brännström, som hittar flera positiva saker från matchen.

– Det var bra på många sätt att Tommy gjorde mål, det ger oss ytterligare alternativ. Han och Edin har inte spelat så mycket tillsammans, och att de gjorde mål tillsammans var ett glädjeämne. Anton var bra och stabil och fick göra en viktig räddning i sista minuten i förlängningen. Dessutom fick Liban (Abdulahi) göra sin första match. Det är en väldigt bra och välutbildad spelare.

Segern innebär att J-Södra har kvalificerat för Svenska cupens gruppspel, vilket ger tre tävlingsmatcher under försäsongen.

– Det är jätteviktigt att gå dit. Nu vet vi att vi får bra matcher och att vi får börja tävlingssäsongen tidigt, säger Andreas Brännström.

Läs även: