Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin kan missa måstematchen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han klev av med en lårskada i senaste matchen. Nu är det högst osäkert om Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin kommer till spel mot Brage. – Jag är inte aktuell för startelvan, säger han själv.

När J-Södra spelade sin senaste match, mot Frej för en och en halv vecka sedan, tvingades Tommy Thelin kliva av efter en dryg timmes spel på grund av känningar i baksida lår.

– Jag har kört rehab och styrka, och det här var det första hela passet. Det känns helt okej men jag känner mig lite seg i benen, säger lagkaptenen efter fredagens träning på Furuviks konstgräsplan.

Thelin är ett osäkert kort inför söndagens bortamöte med tabellsexan Brage.

– Det känns helt okej. Men jag är inte aktuell för startelvan, och vi får se om jag är med i truppen, säger han.

Fyra omgångar kvar

– Det är en halvlurig skada, och jag vill inte riskera något. Det är bättre att missa en match än resterande tre. Jag har en dialog med tränarna och läkarteamet och tar beslut efter det.

Eftersom superettan har haft landslagsuppehåll fick J-Södras spelare tre dagar ledigt, och då ägnade sig Thelin åt annat än fotboll.

– Vi fick en ledig helg och jag var i Stockholm och hälsade på André (Calisir) och Dzenis (Kozica) med respektive. Vi strosade där, det var en härlig helg.

Men nu är Thelin tillbaka i vardagen. Superettan går in i sitt absoluta slutskede. Fyra omgångar ska spelas på lika många veckor innan vi vet hur säsongen slutar för J-Södra, som i nuläget parkerar på en av de negativa kvalplatserna.

”Får ta ett stort ansvar”

– Vi har tryckt på vissa punkter som vi vill förbättra. Om man tittar på matchen mot Frej var vi kompakta med hela laget i första halvlek, men sedan hade vi en period där vi åkte på ett baklängesmål. Vi har jobbat på att vara aktiva hela tiden och att ha boll. Någonstans är det lätt att gnälla på den som tappar bollen, men vi måste ha understöd hela tiden, säger Tommy Thelin.

– Sedan har vi pratat om att vi inte kan gå runt och hoppas. Vi är de enda som kan påverka resultatet och måste göra vad som krävs, det är vi som ska lösa det.

Ja, vad är det som krävs?

– Vi får försöka visa det på planen, ha ett lugn och ge varandra mycket positiv feedback. De äldre spelarna som ”Fidde” (Fredric Fendrich), (Tom) Siwe och (Daryl) Smylie och även ”Jeppe” (Jesper Svensson) får ta ett stort ansvar. De gjorde en bra match mot Frej och lugnade ner det i många situationer. De är viktiga spelare i det här läget.

JnyttTV. Amir Al-Ammari om slutspurten och sitt eget landslagsäventyr.