Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin: "Kände att något var på gång"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Christer Persson lämnar Jönköpings Södra IF, det berättade han själv i en intervju med Jönköpings Posten innan klubben på onsdagsförmiddagen kommunicerade ut nyheten på sin hemsida. Lagets lagkapten Tommy Thelin var inte förvånad över beslutet. – Man har känt att något var på gång, säger Thelin till Jnytt.

Christer Persson lämnar Jönköpings Södra. Det har nu även klubben officiellt meddelat på sin hemsida. Lagkapten Tommy Thelin säger till Jnytt att Christer Persson har haft en stor del i föreningens framgångar de senaste åren.

– Jag har spelat med Christer och varit här under hela tiden han varit tränare. Jag tycker det är tråkigt att han lämnar. Han har varit en otroligt viktig och stor del i de framgångar vi har haft när vi gick upp i Allsvenskan. Han har varit viktig med sitt lugn och det blir ett stort hål i föreningen nu, säger Thelin.

Är du förvånad?

– Det har känts nu när det har blivit lite förändringar i föreningen att något är på gång. Man har haft lite på känn att något är på gång.

Misslyckad rekrytering

I intervjun som Jönköpings Posten publicerade under onsdagsförmiddagen berättade Persson att han inte var med i rekryteringen runt Jörgen Wålemark och att matchningen mellan befintlig ledarstab och Wålemark inte blev bra. Tommy Thelin säger att det märktes även från spelarhåll att rekryteringen inte lyckades.

– För det första så är det en otroligt lojal spelartrupp som jobbar väldigt hårt och vi fick det förklarat från styrelsen att det inte skulle bli så stora förändringar. Det sas att han ville spela passningsorienterad fotboll och sen kanske han inte vill det själv, för det blev lite luddigt, säger Thelin och fortsätter:

– Vi spelare försökte så klart vara med på förändringarna han ville göra, men han nådde kanske inte ända ut. Samtidigt var Christer otroligt lojal mot både Jörgen och övriga ledare, men ibland blir det fel och då får man rätta till det.

Vår blev till sommar och sommar blev till höst. Starten av höstsäsongen blev inte bra för J-Södra som åkte på ett par smällar direkt efter uppehållet, in kom Andreas Brännström och Christer Persson fick ta ett steg tillbaka.

– Vi hade lite otur som fick möta topplagen direkt. Att det blev som det blev var inget vi spelare önskade, men samtidigt måste vi spelare stå bakom förändringarna och anpassa oss.

Var höstsäsongens ändring något ni väntade er?

– Nej, det hade vi nog inte riktigt, att det skulle bli en så stor förändring. Samtidigt kom Jankevics (Andreas, sportchef) in i somras och vill såklart sätta sin prägel på föreningen och jobba med att driva föreningen vidare.

Efter avslutad säsong är det som alltid kontrakt som inte förlängs, spelare som försvinner och spelare som tillkommer. Tommy Thelin menar att det viktigaste för föreningen är att avskeden görs med respekt.

– Det är en stökig tid med kontrakt som går ut. Det viktigaste nu runt de spelare som försvinner är att allt görs med största respekt. Det är många som har varit länge i föreningen och det är viktigt att det sköts snyggt, att vi behåller de mjuka värderingar som klubben haft de senaste åren. Vi är medvetna om att vi är en elitförening och att saker förändras, men det ska göras med respekt, säger Thelin.

– Att man som Christer här får ett avslut som är fair. Han har varit i föreningen i 12 år och lagt sin energi på att allt ska vara så bra som möjligt. Det är inte så många som gör det. Det är viktigt att man även tänker på småsakerna, det kan vara födelsedagar eller vad som helst. Att det inte missas och att vi behåller våra mjuka värderingar och behandlar varandra med respekt.

Tung säsong för lagkaptenen

Tommy Thelin själv hade en på många sätt tung säsong med en utdragen axelskada som höll honom borta från spel under lång tid. Men några bryderier kring framtiden uppger han att han inte har.

– Jag känner mig väldigt motiverad till att spela. Särskilt med tanke på hur säsongen har sett ut. Det är inget jag har visat utåt och är väl lätt att säga nu, men sanningen är att jag har haft jätteproblem med axeln. Det har inte handlat om att jag varit rädd för en ny smäll, men jag har haft problem.

– Jag har även fått spela på en ny position och så och jag vet inte riktigt hur Andreas har tänkt spela nästa säsong och hur han vill använda mig, men jag känner mig väldigt motiverad för en ny säsong.

Glöm inte att ladda ner Jnytts app!