Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin presenterad av nya klubben

Artikel 63 av 63
Allsvenskan 2017
Visa alla artiklar

Spekulationerna har pågått ett bra tag. Nu är det definitivt klart att Jimmy Thelin blir ny tränare i Elfsborg. Även de två senaste säsongernas assisterande tränare i J-Södra, Miguel Beaz Martinez, gör samma klubbyte. – Det känns väldigt, väldigt positivt att vara här, säger Thelin.

För en vecka sedan stod det, efter en tids spekulationer, klart att Jimmy Thelin lämnar tränaruppdraget i Jönköpings Södra. Tränaren meddelade sitt beslut på klubbens medlemsmöte.

– Det har varit ett väldigt svårt och beslut att fatta, det har varit jättetufft. Jag har varit i klubben länge och det finns mycket känslor, Jönköpings Södra betyder mycket för mig. Men det kommer vissa vägskäl och jag bollade detta med familjen innan jag bestämde mig, sade Thelin då.

Ryktats en längre tid

Under en månads tid har det ryktats att Thelin ska över som tränare i allsvenska Elfsborg – och nu är det offentligt. Thelin presenterades på en presskonferens i samband med klubbens medlemsmöte på onsdagskvällen.

– Första kontakten togs i augusti, sedan har det hänt lite saker under resan som har gjort att vi inte har kunnat sitta här förrän i dag. Men nu är vi här, och jag vill tacka J-Södra för att vi har kunnat lösa det Jimmy och Miguel på ett fint sätt. Jag är övertygad om att Jimmy passar perfekt in i vår förening, vi är stolta och glada att han har valt oss, säger klubbchefen Stefan Andreasson på presskonferensen.

”Skött det väldigt bra”

Thelin kommer att få en managerliknande roll i Elfsborg, likt den han har haft i J-Södra. Den tidigare landslagsspelaren Tobias Linderoth blir tränare, och Miguel Beaz Martinez kompletterar tränarteamet och blir assisterande tränare.

– Elfsborg och J-Södra har skött det väldigt bra sedan första kontakten togs. Elfsborg väntade med att kontakta mig tills säsongen var slut. Efter det har det varit intensiva diskussioner och förhandlingar. Jag ser fram emot en ny tid i en ny förening, vi ska göra allt för att klubben och laget ska utvecklas. Vi ska göra vårt absolut bästa från dag 1, säger Thelin, som har skrivit på ett treårskontrakt.

Martinez kontrakt med J-Södra sträckte sig över 2018 års säsong, men det fanns en klausul att det kunde brytas i förtid om Jimmy Thelin lämnade klubben. Thelins avtal med Jönköpingsklubben gällde över säsongen 2019.