Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin skadad: "Gör jäkligt ont"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

BORÅS. Det blev bara 45 minuters spel för Tommy Thelin mot Landskrona. Orsaken var en armskada, och nu är det oklart hur länge lagkaptenen blir borta. – Det gör jäkligt ont när jag trycker armen utåt, säger han efter 0-2-förlusten på Borås Arena.

Inte nog med att J-Södra förlorade mot Landskrona, dessutom tvingades Tommy Thelin bryta matchen i halvtid på grund av en skada i vänsterarmen.

Efter ungefär en halvtimmes spel blev Thelin liggandes vid förlängda mållinjen efter en duell nära skåningarnas mål.

– Jag fick en rejäl tryckare i samband med ett inspel. Jag fick armen under huvudet och gled med den under huvudet. I det första skedet kändes det okej, det kändes som att jag hade styrka i armen. Vi gjorde ett försök att tejpa, men det högg till som en kniv när jag gjorde en snabb rörelse, förklarar han.

”Bara att lyssna”

Thelin gick av planen och fick läkarvård men kom tillbaka i spel och fortsatte spela första halvlek ut. Men han fick en ny smäll och tvingades kliva av i paus. Efteråt hade han armen i en mitella.

– Läkarteamet tog beslut om att jag inte skulle fortsätta spela, och då är det bara att lyssna, konstaterar han.

Hur länge Thelin blir borta från matchspel var osäkert kort efter matchen. Han hoppas själv få genomgå en magnetröntgen på måndag eller tisdag, och efter det finns det besked om det blir någon längre frånvaro.

– Det känns okej nu. Det känns inget när jag trycker armen inåt men när utåt gör det jäkligt ont, säger Thelin.

I samband med att Thelin låg skadad fick han utstå glåpord och fick saker kastade mot sig från Landskronas klack.

– Det är bedrövligt, men det är kanske så samhället ser ut, suckar 34-åringen.

Slätstruken figur

Med Tommy Thelin på planen gjorde J-Södra en spelmässigt godkänd första halvlek. Men från sidan fick han se laget göra en slätstruken figur efter paus. Landskronas Sadat Karim gjorde två mål och såg till att hans lag lämnade Borås med en 2-0-seger.

– Jag tycker att det var rätt okej i första halvlek. I paus pratade vi om att göra samma sak men varför vi inte gjorde det har jag inget riktigt bra svar på. Vi blev passiva med boll och de kunde göra mål från ingenstans. Vi måste lugna ner oss och fortsätta spela som vi vill och inte slå längre bollar. Vi gör det jäkligt bra fram till kanterna men sedan måste bollen in också, säger han.

Sedan tidigare finns Anton Cajtoft, Anton Andreasson, Marcus Johansson, Axel Lindahl, Erik Moberg och Tom Siwe på J-Södras skadelista.

JnyttTV. Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Peter Gwargis. Jörgen Wålemark berättar varför han gick fram till fansen direkt efter matchen.