Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tholander tackar för sig: "Suget finns inte"

Han har varit en bärande spelare i HC Dalen i ett par säsonger. Men nu ser det ut att vara färdigspelat för Jonathan Tholander. – Suget finns inte längre, säger 27-åringen till Hockeynews.se.

Jonathan Tholander har HV71 som moderklubb och SHL-debuterade säsongen 2011/12. Men under seniortiden har han, bortsett från en säsong i Vita Hästen, hållit till i Hockeyettanklubbar. I tre säsonger, bland annat den senaste, har han representerat HC Dalen.

Det gångna spelåret noterades han för tolv mål och åtta målgivande passningar på 35 matcher innan han avslutade säsongen med tre playoff-matcher med Boden.

Det kan ha varit hans sista framträdanden på hockeyisen.

"Just nu är det finito"

– Jag tycker fortfarande att det är asroligt med hockey, men det finns ingen ambition eller driv för att ta sig uppåt. Jag är inte längre beredd att lägga jobbet som krävs, hade jag varit yngre kanske jag hade tänkt på ett annorlunda sätt, säger Jonathan Tholander till sajten Hockeynews.se.

På frågan om karriären definitivt är över svarar han:

– Man ska aldrig säga aldrig. Det finns spelare som har sagt så innan och sedan dykt upp igen. Men just nu är det finito. Drivet för att spela finns som sagt inte. Jag hade kunnat spelat i tvåan eller trean, men jag har hela tiden spelat för att ta mig framåt. Nej, det drivet finns inte.

Jonathan Tholander förnekar att han har fått erbjudanden från klubbar i Hockeyallsvenskan.