Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tegnér polisanmäld - lämnar sitt jobb

Jönköpingsbon Thomas Tegnér lämnar sin tjänst som marknadschef på Vara Konserthus. Orsaken är att konserthuset har fått betala lönen för dansare som han anlitat till sitt privata bolag. – Jag gjorde fel helt enkelt, säger Tegnér, som polisanmälts, till P4 Skaraborg.

På torsdagen kom beskedet att Vara Konserthus avbryter allt samarbete med marknadschefen Thomas Tegnér. I måndags gjordes upptäckten att konserthuset har fått betala räkningar som egentligen skulle ha fakturerats till hans egna bolag.

– Ibland går det fort, ibland går det fel. Jag gjorde fel helt enkelt i det här fallet, säger han till P4 Skaraborg.

Tegnér har betalat tillbaka de drygt 22 000 kronor som det handlar om. Trots det har Vara kommun valt att polisanmäla Tegnér.

"Var inte korrekt"

– Den här fakturan på 22 000, den här löneutbetalningen, var inte korrekt. När jag fick reda på det i tisdags justerades det direkt och fakturerades till mitt bolag. Summan var reglerad redan på onsdagen, förklarar Tegnér, som alltså lämnar sitt jobb som marknadschef.

– Man måste fatta det beslutet om inte har ledningens eller Vara kommuns förtroende. Det är självklart att jag har fattat det själv, man kan inte vara kvar om man inte har huvudmannens förtroende.

Vara kommun ser allvarligt på det inträffade.

– Vårt första arbete handlar om ta reda på vad som har hänt. Vi kommer noga följa upp vad det. Det är överlämnat till polismyndigheten för utredning, säger kommundirektör Anna Cederqvist till P4 Skaraborg.