Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thörnberg: "Är stor skaderisk"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Martin Thörnberg var ett jagat byte i den fjärde kvartsfinalen. Gästande Färjestad gick hårt åt HV:s lagkapten. – Det blir så när man missat något match, då får man lite extra crosscheckingar och så, men det får man ta, säger Thörnberg till Jnytt.

Martin Thörnberg missade den tredje kvartsfinalen, men var tillbaka på isen när det var match i Kinnarps Arena. Efter tillställningen var det en HV-kapten med tejpad näsa och röda märken vid ena ögat som mötte media.

Hur är läget med kroppen?

– Ja, fyfan. Det är så pass bra att man kan spela i varje fall.

– Man får isa ryggen ordentligt, fortsätter han.

Det var tydligt från första stund att gästande FBK inte hade några planer på något varmt välkomnande tillbaka till Martin Thörnberg. Men veteranen är van med slutspelshockeyn.

– Det stör inte mig, jag gillar när det hettar till och är lite närkamper.

– Men som det är nu är det okej att ligga på den nivån och vi får väl försöka steppa upp där. Men ändå hålla oss på rätt sida och spela vårt spel, fortsätter han angående att vara hårt uppassad.

I den första perioden tog den hårda bevakningen av HV-kaptenen ett steg till. Först var två bortaspelare på Thörnberg vid avbytarbåsen. En stund senare brakade Thörnberg och Johan Ivarsson ihop i HV:s försvarszon. Båda spelarna blev utvisade, Thörnberg i två minuter och Ivarsson i fyra.

– Det är ju standard bland domarna att ta en av varje och det är lättast så, då slipper man problemen. Men nu fick ju han en extra tvåa och jag tyckte domarna gjorde det bra där.

– Det är klart jag inte vill sitta utvisad, men sen kan man inte vika ner sig heller utan man måste stå upp för sig själv.

"Tror även ni ser det"

Martin Thörnberg kommer in på att det generellt är för mycket crosscheckingar på isen. Smällarna sitter inte sällan mot ryggslutet.

– Jag tror även ni ser det. Det är mycket crosscheckingar, hela tiden, utanför spelet och i varenda närkamp, menar HV-kaptenen och är tydlig med att den typen av smällar även delas ut av HV-spelarna.

– Ja, så är det. Det är den nivån domarna satt och då får man hålla sig till det. Sen är det en stor skaderisk att spela så och kanske inte den bästa säkerheten för oss spelare att ta sådana smällar hela tiden.

Vad tycker du om den utvecklingen?

– Jag tycker det är tråkigt. Spelarna är så pass skickliga nu och man borde kunna spela på ett annat sätt. Men jag känner att det blir lite så i slutspelet, lite tuffare tag. Jag har känslan att det inte är likadant under grundserien, då spelar man mer blad mot blad i försvaret.

Vad tycker du om domarnivån?

– Det är svårt för att att veta vilken nivå det är ibland, det blir nästan lite komedi över det. För ibland tar de inte solklara utvisningar, men det är lika för båda lagen. För oss spelare gäller det att hitta rätt nivå, nu är det som det är och man får gilla läget.

Jnytt-TV: Se presskonferensen med lagens tränare.