Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thörnberg tror på HV: "Helt övertygad"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 förlorade igen. Men en stor strimma ljus över laget är lagkapten Martin Thörnbergs återkomst och insats. Mot Malmö var han en av lagets bästa spelare och han säger själv att han är säker på att resultatraden kommer vända. – Vi kommer vinna matcher, jag är helt övertygad, säger han till Jnytt.

Han var nära att göra mål när han sköt direkt på en sargstuds i den första perioden och under hela matchen var Martin Thörnberg både skottvillig och involverad i händelser runt hemmakassen. Han har förvisso inte spelat många matcher, men insatsen mot Malmö var säsongens bästa.

– Det känns bättre och bättre. Sen är det som alltid när man inte spelat på ett tag, men det känns ändå hyfsat bra. Orken kommer mer och mer och jag känner att jag orkar jobba lite hårdare. Jag är nöjd med min prestation idag och gör så gott jag kan, säger Thörnberg.

"Riktigt bra arbetsinsats"

Även HV-insatsen mot Malmö var bra, förutom i boxplay, för spelet i den spelformen kostade HV poäng. Insatsen i övrigt var bra, till skillnad från matchen mot Örebro vaskades det fram flera bra målchanser.

– Jag håller med och det är det vi sagt efter matchen. Att det slitet vi lägger ner ska vi vara nöjda med, sen är det såklart så att boxplay hade kunnat fungera bättre. Vi släpper tre mål där, och även i powerplay borde vi kunna göra det bättre i början. Vi gör två mål i slutet, men de målen hade vi gärna haft tidigare i matchen för att ha en annorlunda sits, resonerar Thörnberg och fortsätter:

– Men arbetsinsatsen var riktigt bra och alla jobbar hårt, vi kommer i underläge ganska tidigt och får jobba i en brant uppförsbacke. Kan vi fortsätta med det här så kommer vi vinna matcher, det är jag helt övertygad om.

Hur tufft är det att återigen hamna i underläge efter alla förluster?

– Det är klart att det sätter sig i huvudet, men vi är ju professionella och måste fortsätta jobba på det vi gör. Det känns som att ingen viker ner sig och alla fortsätter, vi är inte långt ifrån att kvittera och hade vi fått en bättre start hade vi fått med oss något från den här matchen.

Tror på årets HV-upplaga

HV-kaptenen har varit tydlig med att en av drivkrafterna bakom hans slit att komma tillbaka på isen är att han tror på den här upplagan av HV71.

– Grejen är att man har varit med så pass länge att man känner ganska tydligt när ett lag har något. Det går inte att förklara, men man känner det. Det är ett härligt go och goa killar rakt igenom. Alla vill detta hela tiden och det finns inga hinder för att det inte skulle funka. Nu är det små detaljer som kommer göra att detta vänder, vi är villiga att lägga ner all tid som krävs för att vända på detta och lägger vi ner det arbetet så kommer det vända för oss, avslutar Martin Thörnberg.