Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tilläggstid – då avgjorde Assyriska

Assyriska tog tre mycket viktiga poäng när man besegrade IFK Värnamo med matchens enda mål i länsderbyt på Finnvedsvallen.

Målet betydde inte bara seger, det betydde också att man klättrade flera placeringar i tabellen och framförallt säkrade man med största säkerhet kontraktet i division 1.

- Fast helt klart är det nog inte. Inte 100 procent i alla fall, säger Assyriskas tränare Andreas Tegström och vill inte ta ut något i förskott inför de båda avslutande omgångarna.

Men Tegström behöver inte vara orolig. Assyriska kommer att spela division 1-fotboll även nästa säsong.

Matchen mot IFK Värnamo blev dramatisk där det dröjde ända tills den 92:a minuten innan segermålet kom, och när det väl kom så var det ett självmål.

Assyriska fick en frispark utanför straffområdet, lyfte in den och bollen studsade via en av Värnamos mittbackar in i mål.

Mycket nöjd

- Jag är mycket nöjd för närvarande. Inte bara över att vi vann mot Värnamo utan spelet vi presterat den senaste tiden. Vi har haft en utsatt position men det här unga laget har verkligen presterat när det gällt som mest.

- Vi har så här långt tagit 37 poäng som nykomling, något som vi ska vara stolta över. Nu återstår det två matcher och för vår del handlar det inte om att slå oss till ro utan vi ska göra allt för att vinna de här båda också. Det är både ett bra avslut och ett bra avstamp inför nästa år, säger Tegström.

IFK Värnamo var det bättre laget under den första halvleken men några mål blev det inte. I den andra halvleken jämnade Assyriska ut spelet mer och mer och allt talade för att matchen skulle sluta 0-0. Men så fick man den där frisparken på övertid.

- Vi har höjt oss undan för undan och står upp bra. Vi uppträder som ett lag och jobbar hårt för varandra. Det är nyckeln till vår framgång.

Avancerade

I tabellen avancerade Assyriska till nionde plats och har med en bra avslutning stora möjligheter att avancera ytterligare. Marginalen ner till Oskarshamn på kvalplats är fem poäng.

- Vi ska kriga på i de matcher som återstår. Just nu känns det som att vi har en mycket bra trend med det här gänget.