Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio idrottstalanger får stipendium

Tio talangfulla elitidrottare från Jönköping uppmuntras med Jönköpings Idrottsallians stipendium för året 2019. – Det är ett sätt för oss att uppmärksamma våra duktiga idrottare, säger Bengt ”Mulle” Edh, ordförande i Jönköpings Idrottsallians.

Det är hockeyspelarna Lina Ljungblom, Zion Nybeck, Hugo Alnefelt och Simon Holmström, simmarna Alma och Klara Thorman, kanotisten Agnes Klahr samt bangolfarna Patrik Jönsson, Marielle Svensson och Jennifer Göransson som är mottagare av 2019 års pris.

Kravet för att få stipendiet är att man ska ha varit uttagen att representera Sverige i ett EM, VM eller ett OS och att man är minst 17 år. Ett krav som alla dessa uppfyller.

– Det är en imponerande lista, framför allt eftersom man bara kan få priset en gång. Det är glädjande att se att idrotten i Jönköping fortsätter att fostra framgångsrika idrottare, säger Bengt Edh i en kommentar.

Priset brukar delas ut vid alliansens årsmöte, men nu är detta framflyttat så stipendiaterna får motta sina priser utan ceremoni.

– Corona påverkar både i stort och smått. Jag är ändå övertygad om att idrotten i Jönköping kommer att fortsätta vara framgångsrik. Vi har ett starkt föreningsliv med massor av ideella krafter och kreativitet – något som är ovärderligt, särskilt i tider som dessa. Från Idrottsalliansens sida kommer vi att fortsätta jobba för att stötta våra många medlemsföreningar för att få till bra verksamhet, säger Edh.