Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjej döms för knivattack på Resecentrum

En 17-årig flicka attackerade en pojke med kniv på Resecentrum i Jönköping. Hon åtalades vid Jönköpings tingsrätt, som nu har meddelat dom i målet.

Händelsen utspelade sig på kvällen 29 mars, då den nu dömda flickan stämde träff med sin före detta pojkvän för att diskutera frågor rörande deras tidigare förhållande.

Flickan var upprörd på honom och ville hämnas för att hon ljugit och varit otrogen. Därför hade hon bestämt sig för att hugga och skada honom.

Flickan plockade fram en kniv och högg flera gånger mot bröstet på sitt ex. Han lyckades dock att avvärja och kniven träffade jackan vid bröstet. Han ska dessutom ha blivit skallad så att hennes bakhuvud träffade hans kind. Det skedde efter att han kastat ner henne på marken och satt sig på henne.

Kunde blivit allvarligt skadad

Jönköpings tingsrätt väljer att gå på åklagarens linje och dömer henne för försök till grov misshandel och ringa misshandel. Enligt rätten måste hon ha förstått att det fanns en stor risk för att pojken kunde ha blivit mycket allvarligt skadad om ett hugg hade träffat. Nu räddades han av att han flyttade på sig och avvärjde angreppet.

Flickan har erkänt att hon ville skada honom, fast inte allvarligt, och att hon högg med kniven.

Motsvarar fängelse

Flickan döms även för två fall av ringa stöld sedan hon stulit en flaska vodka respektive en burk Red Bull från Systembolaget respektive Coop på Asecs. Även dessa brott har hon erkänt.

Påföljden bestäms till ungdomsvård. Det motsvarar omkring ett års fängelse för en vuxen person.

Hon är omhändertagen enligt LVU och vårdas på ett av SiS ungdomshem.