Agneta Jansmyr har varit sjukskriven sedan början av sommaren, och nu kommer beskedet att hon inte återvänder till jobbet som regiondirektör i Region Jönköpings län.

– Behandlingen har gått bra, men jag kommer att behöva fortsatt kontinuerlig behandling. Det känns tyvärr inte realistiskt att jag med en allvarlig sjukdom och fortsatt behandling kan komma tillbaka i arbete fullt ut under överskådlig tid och då tycker jag det är bättre att rekrytering av ny regiondirektör kan påbörjas, säger hon i ett pressmeddelande.

– Det är en fantastisk verksamhet och jag är glad och tacksam över mina år som regiondirektör och alla möten med kompetenta och engagerade medarbetare och hoppas kunna komma tillbaka i en annan roll och i mindre omfattning under våren.

"Sorg i hjärtat"

Jansmyr har arbetat inom regionen sedan 1980 och har varit regiondirektör de senaste elva åren.

– Det är med sorg i hjärtat som jag tagit emot Agnetas besked om att avsluta sitt uppdrag som regiondirektör. Agnetas ledarskap har betytt oerhört mycket för utvecklingen av Region Jönköpings län och vår samverkan med kommunerna i och med regionbildningen, säger Mia Frisk (KD), ordförande i regionstyrelsens, i pressmeddelandet.

Rekryteringen av ny regiondirektör startar i början av 2020. Jane Ydman fortsätter som tillförordnad regiondirektör tills vidare.