Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Törngren målskytt igen: ”Alltid skönt”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Christoffer Törngren gjorde mål för andra matchen i rad när HV71 vann med 5-3 hemma mot Frölunda. I samma formation som David Gustafsson och Isac Brännström börjar det släppa för ytterforwarden. – Jag skapade rätt mycket i början också av säsongen också, men utan att få utdelning, säger han till Jnytt.

HV71 gjorde tre mål på 1:25 i den första perioden. Det gjorde att laget gick från 0-1 till 3-1 och målvrålen i Kinnarps Arena tycktes bli högre för varje puck hemmaspelarna tryckte in.

Det första av de tre målen gjordes av Christoffer Törngren. Detta när han höll sig framme och tryckte in en fin passning av Didrik Strömberg.

– Jag kommer inte ihåg situationen och jag har inte sett reprisen. Men jag har hör mig att jag fick ett bra pass av Didde på foten och kunde styra in den.

Målet godkändes först efter en kortare videogranskning, men Törngren var aldrig orolig.

– Nej, jag styrde bara in pucken och det var ingen spark. Jag var inte orolig, men samtidigt så vet man ju aldrig, säger Törngren som nu nätat i två raka matcher.

– Det är svårt att säga vad det beror på, man har bättre självförtroende och så studsar pucken rätt. Jag tycker att jag skapade mycket i säsongsinledningen också, men utan att få utdelning. Man hamnar i en ond spiral och börjar tveka i situationer, men det är skönt att det har släppt.

"Vi har bra kemi"

I segermatchen mot Mora var kedjan med Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström vägvinnande för HV. Trion gjorde återigen en bra match mot Frölunda, deras intensiva spel ledde inte sällan till att nästkommande formation fick inleda i anfallszon.

– Det var bra senast mot Mora och även starten idag. Sen blir det lite hackigt i andra, mycket spel fyra mot fyra och sådär. Men vi har en bra kemi och spelat ett par matcher ihop, det tror jag är viktigt.

Vad gör att ni spelar så bra?

– Kanske att vi fått spela ihop ett tag. Sen gillar vi att åka skridskor och Davve är stark på pucken och bra på att teka, så vi får starta med pucken mycket.

I den tredje perioden blev det riktigt spännande, HV tog ledningen och Frölunda fick till en stark forcering. HV och Jonas Gunnarsson lyckades dock hålla undan och vinna med 5-3. Christoffer Törngren trivdes på isen.

– Det var skitkul att spela, bra fart, lite känslor och slutspelsfeeling. Det var riktigt kul. Det var bra stämning och Frölunda kom med mycket fans, nu har det varit så två lördagar i rad och det är riktigt kul att spela då, avslutar Törngren.

Jnytt-TV: Presskonferensen med tränarna i ena klippet och Robin Figren om matchen i det andra.