Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränar på is – efter tuffa bakslaget

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han hade mer eller mindre tvingats ge upp säsongen. Nu kanske det trots allt finns hopp om en comeback för Martin Thörnberg. – Jag känner mig nästan starkare nu, säger han.

Martin Thörnberg, som dragits med en underkroppsskada, spelade sin första match för säsongen mot Färjestad 10 januari. Men comebackförsöket var över efter bara två matcher. Då var beskedet att säsongen förmodligen var över för 35-åringen.

Men de två senaste dagarna har Thörnberg tränat med resten av laget.

– Jag tog ledigt några dagar eftersom jag hade lite känningar efter två tuffa matcher. Det är en ganska trolig reaktion när jag har varit borta så länge. Sedan har jag jobbat på rätt hårt i gymmet. Nu känns det helt okej och jag kan köra för fullt igen, säger han.

Hur var det att tvingas avbryta comebacken?

– Det är klart att man påverkades mentalt. Jag blev jättebesviken, det var knappt att man ville gå hit.

Körde för fullt

Thörnberg körde för fullt i början av torsdagsträningen och fanns med på isen i lite mer än halva passet. Men när det var dags för spel fem mot fem klev han av och gick ut i omklädningsrummet.

– Jag försöker inte vara i vägen för mycket. Jag är med på de övningar som jag kan vara med på men står över fem mot fem-spelet eftersom jag inte vill ställa till något för våra formationer, förklarar han.

– Det är skönt att vara på is igen. Jag känner mig nästan starkare än när jag kom tillbaka, men vad det innebär vet jag inte.

”Står fast vid beslutet”

Finns det något som har ändrats?

– Nej, det är det vi har sagt som gäller. Vi står fast vid beslutet, och jag kämpar på. Sedan får vi se vad som händer, inget är bestämt än. Hur det utvecklar sig i framtiden vet vi inte, det är för tidigt att säga. Jag har inte kört ett fullt ispass än, och det är bara kul att vara med. Jag gör inga större saker av det utan försöker ge energi till lagkompisarna.

Efter träningen uppgav tränaren Stephan ”Lillis” Lundh att Martin Thörnberg i alla fall inte kommer att spela i någon av veckans återstående matcher mot Färjestad och Rögle.

JnyttTV: Hör vad Anton Bengtsson säger inför Färjestadsmatchen.