Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trebarnsmamman Julia vann SM

Julia Friberg från Habo kan titulera sig Svensk Mästarinna i Bikini Fitness 2017. I helgen vann hon tävlingen efter tuff träning och stenhård disciplin.

Inom bodybuilding och Fitness finns flera olika grenar, en av dessa är Bikini Fitness och nu kan Habo ståta med en svensk mästarinna i just denna gren. Det är trebarnsmamman Julia Friberg, 38 år, som till vardags jobbar på Habo Energi som civilekonom.

Julia Friberg är van att stå på scenen och ha blickarna på sig. Tidigare har hon vunnit Fröken Värmland och jobbat som fotomodell. Efter att ha fött tre barn beslutade hon sig i oktober 2015 att börja träna styrka och efter ett halvårs träning under ledning av Anders Lundgren i Jönköping så debuterade hon och vann guld i bikini fitness på Better Bodies Challenge.

– Jag hittade passionen i styrketräningen, föll för livsstilen och älskar den energin den ger mig berättar Julia. Det är en sport som ger konstant utveckling och resultat, man formar kroppen och bygger den stark. Man blir medveten om kost och lär sig otroligt mycket om kroppen. Det har fascinerat mig.

Tuff sport

Att tävla i fitness och lyckas så bra som Julia kräver dock hårt arbete.

– Ja, det krävs kontinuitet, disciplin och kunskap. Man behöver lära sig vad kroppen behöver för mat för att utvecklas optimalt, hur mycket vila den behöver och vilket upplägg som passar den bäst. Man måste älska livsstilen för att bli bra!

I helgens blev Julia Friberg som sagt svensk mästare i Bikini Fitness, en bedömningssport där helheten bedöms enligt kriterier för grenen. Julia berättar att utstrålning på scenen är a och o och hur man poserar.

Vad betyder guldet för dig?

– Det är såklart hur roligt som helst. Jag älskar detta och att få vinna SM guld är såklart hur stort som helst. Det är en ära och jag hoppas få tävla vidare internationellt.